Tilbage til Tjen penge

Tjen penge på reklamer

…NOT!

Der findes et hav af hjemmesider der tilbyder dig betaling for at modtage, læse og klikke på reklamer, men er de noget værd?

10000kr.dk har prøvet mange forskellige programmer igennem flere år, og konklusionen er at man som almindelig bruger tjener så lidt så det er fuldstændig uinteressant. Anbefalingen er derfor at man skal holde sig langt væk – det er spild af tid.

Snyd og bedrag

Ud over at det er økonomisk uinteressant, så er det en branche fuld af snyd og bedrag. Sandsynligheden for at du bruger en masse tid uden at få noget ud af det, er stor.

Der er meget få annoncører der er interesseret i at kunderne kun kommer fordi de bliver betalt for det. I langt de fleste af disse tjen penge-programmer, er der et eller andet sted nogle annoncører der bliver snydt, og det er kun et spørgsmål om tid før det bliver opdaget. Levetiden på tjen penge-programmerne er i snit så kort at du aldrig når at optjene nok til en udbetaling før programmet er lukket.

Så endnu en gang: hold dig væk. Det er kun dem der reklamerer for programmerne der tjener på det, og de tjener ikke engang særligt meget.

Et konkret eksempel på snyd

Jeg kan fortælle en lille historie som illiustrerer hvor fuskede tjen penge-programmerne er – og hvor tåbelige deres webmastere er:

Den 2. december fik jeg en mail fra Jonatan som skriver:

Hej: Hvis det skulle have jeres interesse..Jeg har åbnet for et par dage siden følgende hjemmeside.. Måske vil i tilføje den til jeres hjemmeside..http://www.TjenPenge.net […]

Jeg klikker ind på siden og kan se at det er en helt almindelig tjen penge-side hvor man kan tjene penge på at klikke på reklamer osv. Fint nok. Så ser jeg at jeg også kan tjene penge på at klikke på min egen side 10000kr.dk. “Hvad!”, tænker jeg. Jeg har ingen aftale med TjenPenge.net, så hvor får han penge fra til at betale folk for at besøge min side?

Misbruger aftale

Jeg finder ud af at han misbruger en aftale jeg har med Partner-ads.com. Her køber jeg reklame for min hjemmeside. Men det står udtrykkeligt i aftalen at man ikke må lave den slags ordninger som Jonatan har lavet. Af indlysende grunde. Hvorfor skulle jeg dog være interesseret i at folk kun klikker på min side fordi en anden webmaster betaler dem for det, og så skrider igen?

Udgiver sig for at være bruger

Det fik jeg så stoppet. Den 2. februar modtager jeg så denne mail fra Jonatan:

Hej: Du burde se på TjenPenge.net og stærk overveje om ikke du skulle smide den under “Tjen penge på reklamer”. TjenPenge.net åbnede engang i december måned og jeg har allerede fået en udbetaling på 200 kr og mangler kun 16 kr fra at kunne bestille min næste udbetaling.

Nu udgiver Jonatan sig lige pludselig for at være bruger af siden – før var han webmaster – hvilket mildt sagt gør hans udsagn utroværdigt.

Jonatan er altså ikke bare uærlig men heller ikke for klog. For det første snyder han 10000kr.dk. Derefter skriver han til 10000kr.dk så jeg bliver opmærksom på det. For det tredje skriver han til mig både som webmaster og under dække af at være bruger.

Hvad kan man lære af det?

Hold dig fra tjen penge-sider (bortset fra 10000kr.dk – jeg er jo ærlig ;). Stol ikke på folk der siger de har tjent formuer på den måde – overvej om de har en bagtanke. Og ikke mindst: Lad være med at prøve at snyde folk hvis du ikke er begavet nok til det.