I dette gæsteindlæg fortæller Mikkel fra GratisAppEditor om hvordan man let kan komme i gang med tjene penge på at lave apps til android telefoner.
Jeg hedder Mikkel og driver siden GratisAppEditor, hvor vi yder support til danskere der bruger den gratis applikations editor, MakeMeDroid.
Jeg vil gennemgå kort hvordan man nemt og hurtigt kommer i gang med at lave sin egen android applikation og hvordan du kan indsætte reklamer og dermed tjene penge på den. Jeg håber denne artikel kan få dig i gang med dine egne applikationer, og hvis der skulle være uklare punkter, så er man velkommen til at bruge vores support forum.
Hvad er en Android applikation og hvad kan jeg bruge det til?
En android applikation er et program som du kan installere på din smartphone.
Der findes flere millioner af forskellige applikationer på android market, både til salg og fri afbenyttelse.
Når vi vil lære dig at lave din egen android applikation er det fordi at android market kan bruges som en salgskanal.
Ligeså mange applikationer man finder på android market ligeså mange brugere er der også, det vil sige når du ligger en applikation tilgængelig der, så vil flere millioner mennesker have mulighed for at installere din applikation på deres smartphone.
Når folk så har din applikation installeret, så vil du fremover være i direkte kontakt med dem. På nettet fungere det sådan at når folk lukker browservinduet, så er de ikke længere på din side. Men med en applikation installeret så vil du have mulighed for altid at komme i kontakt med brugerne, da du med MakeMeDroid´s smarte nyhedssystem nemt kan sende nyheder ud til alle enheder der har din applikation installeret. Om du vil fortælle om et nyt produkt eller en begivenhed, det er helt op til dig, men en ting er sikkert folk vil altid få nyhederne direkte på telefonen.
Tjen penge ved at udgive dine egne android applikationer
Måske sidder du med en god idé til en applikation, men har ikke evner til at kode den selv. Vi har nu løsningen til dig: MakeMeDroid er en gratis android applikations editor.
Editoren giver dig mulighed for nemt at lave din egen applikation uden nogen former for kodning. Du kan ændre i dine applikationer via hjemmeside og opdateringer sendes direkte til dine brugere.
Mere enkelt og ligetil bliver det ikke. MakeMeDroid kan ydermere bruges på dansk, hvilket gør det nemmere for mange mennesker, at arbejde med.
2 måder at tjene penge på
Der er 2 forskellige måder at tjene penge på når du vælger at lave din egen applikation:
Admob reklamer Ønsker du at lave en applikation der skal være frit tilgængelig for alle og stadig ønsker at have en indtægt på den, så har du mulighed for at indsætte Admob reklamer i din applikation.
Admob reklamer fungere til applikationer på samme måde som google adsense fungere til hjemmesider. Det eneste du kræver er du opretter en admob konto, hvorefter du opretter et app id, som senere skal bruges i din applikation.
Admob tilbyder også, at man kan vise adsense reklamer, hvis ikke de selv har reklamer nok tilgængelige. På samme måde som det fungere med hjemmesider, så jo flere brugere der trykker på dine reklamer desto større indtægt.
Sælg din applikation Den anden mulighed du har for at tjene penge på at lave android applikationer er ved at sælge den på android market, hvilket kræver en sælgerkonto ved android market, hvis man ville kunne sælge sine applikationer, men er meget nemt at komme i gang med.
Vælger du denne mulighed vil du typisk vælge ikke at vise reklamer i din applikation, men det er i sidste ende dig selv der styre hvordan det skal være.
Nogle mennesker har tjent fedt på at sælge applikationer, men det kræver man har ”produktet”, altså noget folk ikke kan leve uden, derfor vælger de fleste at udgive deres applikation som gratis, og så tjene på reklamer, hvilket også kan blive en guldgruppe hvis man finder det rigtige at lave en applikation om.
Et nemt eksempel: Lav din blog som en app
Hvis du allerede har en blog, som du måske tjener penge på ved visning af reklamer, så er du allerede godt på vej til at kunne øge denne indtægt.
Her er 6 lette trin:
- Opret en bruger på makemedroid.com.
- Vælg navn til din applikation og begynd indsæt indhold (Der er mulighed for indsættelse af blandt andet rss feed, html, flash og meget mere).
- Lav en signatur til din applikation og genere den.
- Upload den til android market, hvis du allerede har en konto, hvis du ikke ønsker at få en konto, kan du igennem GratisAppEditor få udgivet din applikation gratis.
- Opret nu en konto ved Admobs når denne er klar går du in og opretter en app, hvorefter du indsætter din kode fra den app på din applikations hovedside under ” In-app reklamer”, tryk så gem. Der skulle nu være reklamer på de sider du har valgt der skulle være reklamer på. Du kan altid ændre dette i editoren.
- Nu skal du bare have gjort lidt reklame for din app, så den bliver downloadet. Jo flere download og aktive brugere, desto bedre reklameindtægt.
Uendelig mange muligheder
At lave sin blog som applikation er bare en af de mange muligheder du har ved MakeMeDroid.
Ønsker man at sælge sine produkter i en applikation er dette også muligt med den integrerede Paypal betalingsløsning.
Stream billeder, videoer og rss feed. Lad brugerne chatte med hinanden direkte i din applikation, dette er også nogle af de funktioner man kan benytte sig af i sin nye applikation, der er mange funktioner og der vil kun komme flere med tiden.
Vælg selv om du vil sælge din applikation eller tilbyde den gratis til download. Når du tilbyder noget gratis til download, så kan det typisk øge interesse for at se hvad det er du har lavet, derfor hvis man ønsker at tjene penge på reklamer anbefaler vi at man lader sin applikation være gratis.
Hvad koster det?
Både MakeMeDroid og GratisAppEditor er 100 % gratis at bruge for dig der vil udgive din egen applikation.
Du skal ikke længere bruge 5000-6000 kr. for at få et professionelt firma til at lave din applikation. Med denne smarte editor kan du nemt og hurtigt selv lave din applikation og altid holde den opdateret.
MakeMeDroid har også et dansk supportforum som er gratis at benytte. Dette er der dog ikke rigtig kommet gang i endnu.
Derudover har MakeMeDroid også en dansk support der sidder og besvare spørgsmål, hvis noget ikke fungere som det skal.
God fornøjelse med udarbejde af din nye applikation.
Vi ses på MakeMeDroid.