Skift til den billigste a-kasse

Ca. 2.000.000 danskere er medlem af en a-kasse, men de fleste betaler mere end nødvendigt for deres medlemsskab. Tjek min a-kasse-guide og se om du kan spare penge.

Det tager kun få minutter at finde og skifte til den billigste a-kasse. Besparelsen kan være over 1000 kr. om året.

Hvorfor skifte a-kasse?

Den allervigtigste grund til at være medlem af en a-kasse, er at man således har ret til dagpenge hvis man bliver ledig. Faktisk er det svært at komme i tanker om nogen anden grund til at være medlem af en a-kasse.

Der er en smule forskel på hvad de forskellige a-kasser tilbyder deres medlemmer ud over retten til dagpenge. Det kan være forskellige kurser til ledige, medlemsblade, særlige rabatordninger osv. Men alt dette er i sidste ende overflødigt. Der er næppe nogen der ville melle sig ind i en a-kasse hvis det ikke lige var pga. retten til dagpenge.

Forskellen på den dyreste og billigste a-kasse er over 100 kr. om måneden. Spørg dig selv: Vil du virkelig betale 100 kr. om måneden for de ekstra ydelser du får fra din a-kasse? Ville du betale 100 kr. om måneden til en organisation der blot tilbød dig lidt ekstra lir i tilfælde af at du blev arbejdsløs?

Hvis svaret er nej, så er der ingen grund til ikke at vælge den billigste a-kasse. Retten til dagpenge, og selve dagpengebeløbet er fuldstændig ens, uanset hvilken a-kasse du er medlem af.

Sådan finder du den billigste a-kasse

Arbejdsdirektoratets hjemmeside kan man finde information om alle de 29 a-kasser der findes i Danmark. Under ‘tal og satser’ kan man finde oplysninger om hvor meget man betaler i administrationsbidrag til de forskellige a-kasser. Ud over administrationsbidraget skal man betale arbejdsløshedsforsikring, men det er ens for alle a-kasser. Det er altså kun administrationsbidraget der kan variere. På hjemmesiden kan du også finde information om tilfredshedsundersøgelser af a-kasserne.

Jeg anbefaler Frie Funktionærer som er en af de billigste a-kasser.