Spar penge på ferien

Ferier og rejser er noget af de vi bruger rigtig mange penge på. Pengene sidder også lidt løsere i lommen når vi tænker med feriehjernen, og tit bruger vi penge på noget vi reelt ikke har glæde af.

Undgå rejseselskaber og book rejsen selv

Rejseselskaber tager sig godt betalt for at arrangere rejsen for dig. Man kan spare flere tusinde kroner ved selv at booke fly og hotel. Ofte har rejseselskaberne faste aftaler med bestemte hoteller og flyselskaber, og de finder derfor ikke den billigste pris på markedet.  Man kan spare op til 40 % af rejseudgifterne ved at bruge lidt tid på at lede selv. Her er nogle sider der har ry for at være gode til at finde de billigste priser:

  • Supersaver
  • Travelstart
  • Hotels.com

Spar rejseforsikringen væk

Rejseforsikringer er i de fleste tilfælde unødvendige (og dyre). Husk at du typisk allerede er forsikret for en masse ting gennem dit forsikringsselskab og sygesikringen. Der kan også være rejseforsikringer automatisk tilknyttet dit kreditkort. Få gode flere gode råd på forbrug.dk.

Spar afbudsforsikringen væk

Indimellem er uheldet ude og du må blive hjemme fra ferie. Det er ærgerligt, men i stedet for at ærgre dig over ikke at få pengene tilbage, så glæd dig over alle de år hvor du ikke har betalt for forsikringer som du ikke havde brug for. I sidste ende er det forsikringsselskaberne, og ikke dig, der tjener penge på tillægsforsikringerne. Tillægsforsikringer er ofte så indviklede og fyldt med forbehold, så man skal kæmpe en lang kamp for at få de penge man synes man er berettiget til.

Pas på mobilregningen

Det kan være dyrt at have mobiltelefonen med i udlandet. Det bliver dyrere at ringe og sms’e og du skal også betale ekstra afgift hvis nogen ringer til dig. Brug så vidt muligt kun sms, og slå telefonsvareren fra. Køb lokale taletidskort hvis du skal ringe til andre danske telefoner i det land du rejser i. Læs mere hos Forbrugerrådet.

Lej feriebilen hjemmefra

Der kan være over 1500 kroner at spare på feriebilen, hvis man tjekker udlejningspriserne hjemmefra. Det viste en stor europæisk forbrugertest af priserne for at leje biler på nogle af Europas mest populære feriemål. Sammenlign priser på biludlejning på Supersaver.

Veksl penge hjemmefra

Tidligere kunne det bedst betale sig at veksle penge i udlandet, men efter euroen er blevet så udbredt, er det blevet en større byrde for udenlandske banker at veksle danske kroner. Husk at veksle der hvor du får den bedste kurs og laveste gebyrer. Det er typisk i vekselbutikker som Forex, og ikke i bankerne.