Tjen penge i solen ved at udleje din bolig

Elsker du også sommeren, hvor du kan ligge og labbe solens stråler i dig? Og kunne du også godt tænke dig at tjene lidt ekstra penge, mens du ligger i solen? I denne artikel deler jeg ud af gode råd til, hvordan I kan tjene penge helt uden at forlade jeres solsenge. Jeg kigger nærmere på, hvordan du kan tjene penge på at udleje din bolig, mens du selv er på ferie eller i sommerhus.

Solsenge og penge

Hvordan hænger solsenge og penge sammen? Jo, det hænger sådan sammen, at du kan ligge henslængt i en lækker solseng i god kvalitet og samtidig tjene penge på at udleje din bolig. Det kræver ikke andet end en telefon, computer eller tablet med internetadgang og en bruger på online udlejningsportaler som for eksempel Airbnb.com. Det er ganske smart, især fordi du om sommeren ofte er væk hjemmefra i kortere eller længere perioder. Du kan altså tjene penge ved, at andre holder ferie i din bolig, mens du selv er på ferie.

Sådan udlejer du din bolig

Airbnb.com er et godt og sikkert sted at starte. Til at starte med skal du sikre dig, at du har ret til at udleje din bolig eller dele af din bolig, hvis du bor til leje eller i en andelsforening. Når du forhåbentligt har fået grønt lys til at leje din bolig ud, er det meget simpelt at komme i gang. Du opretter et opslag med beskrivelser og billeder af din bolig og alle andre informationer, som potentielle gæster har brug for. Husk derfor at have billeder af din bolig klar på din telefon, inden du selv rejser væk, eller lav eventuelt profilen inden.

Du behøver ikke selv at være hjemme, når din gæst ankommer. Du kan lave en aftale med naboen om at udlevere nøglen eller efterlade den i en nøgleboks. Flere 7-Eleven-butikker i hovedstadsområdet tilbyder også at udlevere nøgler til Airbnb-gæster. Du kan altså nemt udleje din bolig fra solsenge rundt omkring i Danmark eller udlandet.

Så meget kan du tjene

Det er gratis at tilmelde dig som vært på Airbnb. Dog tager portalen 3 % i servicegebyr af de lejeindtægter, du tjener. Fra 2019 kom der nye regler på området, som betyder, at Airbnb nu automatisk indberetter dine lejeindtægter til Skat. De nye regler siger også, at du skattefrit må tjene 28.000 kroner om året på at leje din lejlighed eller dit hus ud i kortere perioder på under en måned og maksimalt 40.000 kroner om året for et sommerhus. Det er altså alligevel en god sjat penge, du skattefrit må tjene.

Du bestemmer selv, hvad prisen per nat skal være for din bolig. For at hjælpe dig på vej, har Airbnb dog prissætningsværktøjer, der kan hjælpe dig med at fastsætte en fornuftig pris. Hvad der er rimelige priser afhænger af, hvor i landet din bolig ligger. Du kan som hovedregel tjene mere, hvis du bor i storbyer som København eller Aarhus. Prisen på en lejlighed i København var i 2018 i gennemsnit 950 kroner per nat. For en lejlighed i Aarhus var prisen i 2018 gennemsnitligt 684 kroner per nat. Der er altså gode muligheder for at tjene lidt ekstra penge fra solsenge rundt omkring i verden, mens du selv nyder livet.