Tjen penge på at rejse til udlandet

I dette gæsteindlæg fortæller Lars Holdgaard om mulighederne for at spare på leveomkostningerne ved at rejse til udlandet. Lars Holdgaard hjælper til daglig unge med matematik samtidig at med han sælger legetøj til børn.

Vidste du, at du kan tjene penge på at rejse til udlandet og bo i en periode? Ikke nok med det er en fantastisk oplevelse og man kan opleve skønt vejr – så er der også penge og spare.

Danmark er et vanvittigt dyrt land at bo i. Husleje, mad, forsikring, licens osv. ender meget nemt op i mindst 10.000-15.000+ kroner. Det er sindssygt mange penge, og det er faktisk muligt at leve for langt mindre, i mindst lige så lækre omgivelser.

Der er en lang række lande hvor det er meget billigere at bo. Flytter man til Filippinerne, Thailand, Indonesien eller lignende, så kan man nemt leve i luksus for 5.000 kroner om måneden med alt inkluderet.

Real life eksempel

Min kæreste og jeg blev træt af det kolde vejr. De 5 grader udenfor og stærk vind var ikke tillokkende. I ren irritation undersøgte vi mulighederne for at flytte sydpå i en periode, for at få det varmere. Da vi begge er selvstændige og lever af vores hjemmesider, ville det ikke være et problem med vores arbejde.

Vi undersøgte Filippinerne da husleje er utrolig billigt dernede, samtidig med at leveomkostningerne er væsentligt lavere. Vi fandt ud af at 2x flybillet+husleje i 4 måneder kostede ca. 17.000 kroner. Alt i alt ville rejsen nok løbe op i 35.000 kroner når alt var inkluderet (vaccine, rejseforsikring, visum forlængelser og sjov). Vi regnede så på vores situation derhjemme – her ville det komme til at koste ca. 40.000 kroner!

Da vi opdagede dette var vi ikke i tvivl – det ville være en oplevelse for livet. Flybilletten blev bestilt.

Dine muligheder

Det er især sjovt at tænke over vores leveomkostninger i forvejen var ret lave. Vi havde en husleje på 5.000 kroner og når alle udgifter blev medregnet kostede det 10.000 kroner om måneden at leve i Danmark. Ved at flytte – blev det mindre.

Så hvis du til vinter når det bliver koldt står og tænker du gerne vil have en oplevelse for livet, og samtidig med det også spare en masse penge – Så flyt da en periode på nogle måneder!

Hvor skal du tage hen?

Alle steder hvor leveomkostninger er væsentligt lavere end Danmark. At flytte til Sverige eller Norge hjælper ikke så meget, men hvis du derimod f.eks. tager til Asien – så er der masser af penge og oplevelser at hente.