Tjen penge på at rejse til udlandet

I dette gæsteindlæg fortæller Lars Holdgaard om mulighederne for at spare på leveomkostningerne ved at rejse til udlandet. Lars Holdgaard hjælper til daglig unge med matematik samtidig at med han sælger legetøj til børn.

Vidste du, at du kan tjene penge på at rejse til udlandet og bo i en periode? Ikke nok med det er en fantastisk oplevelse og man kan opleve skønt vejr – så er der også penge og spare.

Danmark er et vanvittigt dyrt land at bo i. Husleje, mad, forsikring, licens osv. ender meget nemt op i mindst 10.000-15.000+ kroner. Det er sindssygt mange penge, og det er faktisk muligt at leve for langt mindre, i mindst lige så lækre omgivelser.

Der er en lang række lande hvor det er meget billigere at bo. Flytter man til Filippinerne, Thailand, Indonesien eller lignende, så kan man nemt leve i luksus for 5.000 kroner om måneden med alt inkluderet.

Real life eksempel

Min kæreste og jeg blev træt af det kolde vejr. De 5 grader udenfor og stærk vind var ikke tillokkende. I ren irritation undersøgte vi mulighederne for at flytte sydpå i en periode, for at få det varmere. Da vi begge er selvstændige og lever af vores hjemmesider, ville det ikke være et problem med vores arbejde.

Vi undersøgte Filippinerne da husleje er utrolig billigt dernede, samtidig med at leveomkostningerne er væsentligt lavere. Vi fandt ud af at 2x flybillet+husleje i 4 måneder kostede ca. 17.000 kroner. Alt i alt ville rejsen nok løbe op i 35.000 kroner når alt var inkluderet (vaccine, rejseforsikring, visum forlængelser og sjov). Vi regnede så på vores situation derhjemme – her ville det komme til at koste ca. 40.000 kroner!

Da vi opdagede dette var vi ikke i tvivl – det ville være en oplevelse for livet. Flybilletten blev bestilt.

Dine muligheder

Det er især sjovt at tænke over vores leveomkostninger i forvejen var ret lave. Vi havde en husleje på 5.000 kroner og når alle udgifter blev medregnet kostede det 10.000 kroner om måneden at leve i Danmark. Ved at flytte – blev det mindre.

Så hvis du til vinter når det bliver koldt står og tænker du gerne vil have en oplevelse for livet, og samtidig med det også spare en masse penge – Så flyt da en periode på nogle måneder!

Hvor skal du tage hen?

Alle steder hvor leveomkostninger er væsentligt lavere end Danmark. At flytte til Sverige eller Norge hjælper ikke så meget, men hvis du derimod f.eks. tager til Asien – så er der masser af penge og oplevelser at hente.

 

20 kommentarer

Spring til kommentar-formularen

 1. Ingen tvivl om, at tanken er meget interessant og man sidder tilbage med følelsen af, at man er en idiot, hvis man ikke tager action og gør det.

  Der er dog en ting, der ikke helt stemmer – hvad med jeres lejlighed i Danmark? Problemet ville jo være, at man enten skal opsige den eller betale ‘dobbelt-husleje’. Hvordan løste I den problemstilling?

 2. Den blev opsagt 🙂 Vi gik over til vores udlejere med hundeøjne, og fik opsagt den på 1 måned (på trods af vi havde 3 måneders opsigelse). Når vi kommer tilbage har vi heldigvis nogle kontakter som gør det nemt 🙂

 3. Også selvom man har huslejen, kan det ofte godt betale sig – i hvert fald hvis man tager den øgede livskvalitet samt oplevelserne med i betragtning.

  Det bør for en god ordens skyld dog lige nævnes, at man skal passe på med at rejse til fremmede lande og arbejde der uden arbejdstilladelse (også selvom man arbejder hjemmefra med hjemmesider). Nogle lande er naturligvis mere strikse end andre – ligesom strafferammerne gør det – men det er trods alt kriminelt 🙁

 4. Interessant artikel. Jeg tænker bare på, at det kan være svært at efterleve, hvis man som par også har 2 faste job i Danmark. Det er ikke sikkert, at en arbejdsgiver vil gå med til at give 4 måneder fri uden løn. Så selvom tanken lyder fantastisk tillokkende, så kan det være noget mere besværligt at rejse, hvis man samtidigt skal satse på at have et job, når man kommer hjem igen…

 5. Super fed ide, og helt sikkert noget jeg godt kunne tænke mig at prøve selv. Har overvejet Thailand en del gange. Ikke for at flytter derned, men bare tage på en længere “ferie”.

  Hvad med indtjeningen i mellemtiden? Hvordan fik i den når var afsted?

 6. Anna: Der findes kun de begrænsninger vi selv sætter.. Så overvej meget nøje hvad det er som holder jer i DK. Er det den økonomiske sikkerhed, en følelse af at man da ikke kan forlade sin arbejdsplads og hvem er man egentlig?
  Måske skræmmer tanken dig om at det ikke er muligt at finde et nyt job. Nej nok ikke med den indstilling.

  Jeg vil til enhver tid være varm fortaler for at kaste sig ud i det hvis man føler den mindste lyst. Det værste der kan ske er at man lærer noget af det 😉

 7. Verden er blevet mindre, og tjener man sine penge online er ens fysiske placeringen ingen hindring.

  Selv er jeg ‘fanget’ af kone og børn, så jeg er ikke så mobil. Men havde jeg muligheden ville jeg helt sikkert gribe den.

 8. Jeg er enig.. Jeg rejser flere gange om året, og ved at finde steder, hvor leveomkostningerne er lavere end dem jeg har i Danmark, “sparer” jeg faktisk penge på at rejse..

 9. Jeg overvejer selv at rejse et halvt års tid, og dette indlæg har givet mig ekstra motivation til det.. tak for de gode råd!

  • jesper on 13. maj 2012 at 10:29
  • Svar

  jeg er gift med en filippiner og bor pt i københavn. hun savner sin familie og jeg savner det fantastiske klima. så…..måske tilbringe forår og sommer i danmark og vinter i filippinerne på sigt er planen at bo derude altid. eneste problem er at skabe sig en indkomst. det skal være noget med noget online arbejde af en slags men kan ikke rigtig overskue mulighederne så hvis der er nogle der har ideer lytter jeg gerne.

 10. Tanken er fed og jeg har længe godt kunne tænke mig at flytte til thailand. Jeg arbejder på at få mine sider til at intjene nok til at jeg kan leve af det i fremtiden. kæresten er thailænder og derfor er det et oplagt sted at flytte til. håber jeg kan tjene 5 til 10 tusinde så vil jeg sagtens kunne leve i luksus i thailand

 11. Tak for en motiverende artikel. Jeg overvejer også at pakke kufferten og flytte i al fald for en periode.

 12. Det kunne være super fedt at spare penge på sin leveomkostninger og stadig få en super rejseoplevelse ud af det. Men i mit tilfælde kan det nok aldrig lade sig gøre pga. arbejdet 🙂 Men mindre man kan tjene penge på nettet – Nok til at kunne leve af det. Men det bliver nok bare ved drømmen hehe.

  • Simone on 16. juli 2012 at 16:23
  • Svar

  Jeg er ung (22 år), og uden en rigtig uddannelse foruden gymnasiet virker det som et kæmpe sats at flytte til udlandet uden at “have noget med”.
  Jeg føler ikke jeg har det vilde der holder mig i Danmark længere, og min partner er også frisk på at prøve noget nyt. Jeg ønsker et mere harmonisk liv, med mere frihed og glæde.

  Men tankerne omkring at få 2 katte med og pludselig stå uden arbejde eller noget er ret skræmmende! Er der steder hvor man kan få råd og snakke med andre der har rykket pælene op og boret dem ned ude i verden?

 13. @Simone
  Du kan evt. gå ind på Amino og lave et plusmedlemsskab, så får du adgang til en række af videoer med Martin Thorborg som interviewer udenlandsk danskere, selvom man ikke er iværksætter kan det snildt være interessant læsning! 🙂

 14. Spændende artikel og en reminder om at gå efter det, man har virkelig lyst til. Vi har boet 8 måneder i Thailand for 2 år siden, da min mand arbejdede for et større dansk firma. Leveomkostningerne er meget billige, som familie fik vi et unikt sammenhold, da vi kun havde hinanden. Det har været en investering for livet.

 15. Lyder sq meget fristende, hvem gad ikke godt at være bosat i sådan et paradis…

 16. Lyder fristende! Især når man arbejder med affiliate marketing, hvor ens geografiske placering stort set ingen rolle har. Det lyder spændende.

  Kunne være rigtig spændende at se billeder af jeres nye levested.

  • lindy olesen on 16. december 2019 at 12:46
  • Svar

  jeg bor i filipierne til daglig i cagayan de oro det et paradis til billige penge
  savner bestemt ikke danmark
  jeg bor i fillipieerne min kone er der fa og vi har en søn på 8 år
  vi kunne ikke drømme om at flytte til danmark
  vi har det super godt og vi lever for 5000 om mdr
  jeg elsker dette land
  kan kun anbefale det .
  grib chachen du vil ikke fortryde

  • Thomas on 23. marts 2020 at 13:23
  • Svar

  Syntes det lyder super spændende og kan godt se fornuften i at rejse udenlands når leveomkostningerne er mindre. Jeg undre mig bare over hvor pengene skal komme fra ? Altså når man i min alder har fast arbejde for at tjene til dagen og vejen så bliver det svært at se hvor moneyflow skal komme fra. Vi har reklamer på vores hjemmesider og det giver bare alt for lidt. maks 350 kr pr måned og det kan man ikke leve for andre steder heller

Skriv et svar

Your email address will not be published.