Tjen penge på nettet

Der er rigtig mange mennesker der drømmer om at skaffe en fast passiv indkomst fra nettet. Netreklamerne bugner af tilbud om nemme og hurtige penge, men hvad skal man tro på, og hvad skal man smide penge efter?

Et af de spørgsmål jeg får allermest, er hvordan man lettest tjener penge på nettet, eller hvad jeg synes den eller den metode til at tjene penge på nettet.

Først og fremmest: Ja, man kan godt tjene penge på nettet som almindelig privatperson, men det er ikke hvad som helst man kan tjene på. Her får du mine tips til hvad der er skidt og hvad der er kanel, kogt ned til en enkelt artikel.

Sådan kan man IKKE tjene penge på nettet

Lad os starte med det kedelige, nemlig alle de måder som ikke virker. Uanset hvad andre siger til dig, så stol ikke på det. Man tjener ikke penge på disse måder (men man kan ofte tjene en smule på at overbevise andre om at man kan).

Du kan ikke tjene penge på:

  • Reklamer – Nej, man kan ikke tjene penge på at surfe, modtage, kigge på og klikke på reklamer. I bedste fald kan man bruge et par år på at tjene et par hundrede kroner. Spild af tid.
  • Film og billeder – Få nogle få ører eller kroner hver gang nogen bruger dine film eller billeder. Flot, bortset fra at du drukner i en million andre brugere der gør det samme. Kræver en kæmpe indsats at tjene en lille smule.
  • Spørgeskemaer – Nej, der er ingen der vil betale dig 60-70 $ i timen for din ligegyldige mening om ligegyldige spørgsmål. De vil derimod gerne have dig til at sige ja til en masse tilbud som er blandet ind i spørgeskemaerne.
  • Søgemaskiner – Brug en elendig søgemaskine fyldt med reklamer og tjen et par ekstra kroner om måneden – nej tak!
  • Hazardspil – Nej, der findes ingen roulette-taktik der vinder over casinoet; det nytter ikke noget at blive ved med at fordoble sin indsats. Og der findes ingen poker-robotter der kan tjene penge for dig. Det kan ikke lade sig gøre. Tænk dig nu om!
  • Pyramideprogrammer – Pyramidespil og lignende programmer, hvor du skal henvise andre brugere for at det kan løbe rundt, er dømt til at mislykkes. Det er et matematisk faktum.
  • Ponzi-programmer Nej, nej, nej. Autosurfing, hyip, og andet skidt – programmer som bruger nye medlemmers investering til at betale gamle medlemmers renter. Antallet af tåber der vil deltage i den slags er begrænset, så programmet bryder sammen kort efter at det er startet, og bagmændene stikker af med pengene.

Sidst skal det nævnes, at når du ikke kan tjene penge på disse metoder, kan du naturligvis heller ikke tjene penge på at henvise andre til disse ting, heller ikke selvom du bliver betalt helt ud i tredje, fjerde eller femte led.

Sådan KAN man tjene penge på nettet

Her er de metoder jeg bruger til at tjene penge på nettet:

Metode 1: Hjemmesider og blogs (ingen – lav risiko)

Mange der tjener penge på nettet, gør det ved at udbyde en eller anden form for tjeneste på nettet, fx i form af et forum, en datingside, et online-spil, et program eller en helt almindelig hjemmeside eller blog, som tjener penge på reklamer for egne eller andres produkter. Den enkle opskrift, som jeg selv benytter, og som jeg anbefaler andre, består af tre dele:

  • Start en hjemmeside eller blog hvor du skriver om noget der interesserer dig.
  • Put reklamer på din hjemmeside.
  • Få folk til at besøge din hjemmeside.

Det kræver ingen særlige forudsætninger at gå i gang, men man skal kunne tænke kreativt og være tålmodig; indtjeningen kommer ikke lige med det samme. Læs min simple guide Tjen penge på at blogge og den udvidede Guide til at tjene penge på nettet.

Metode 2: Søgemaskinemarketing  (lav – middel risiko)

I stedet for at lave en hjemmeside selv, kan du købe trafik direkte til din affiliatelinks. Læs guiden Tjen penge på søgemaskinerne.

Metode 3: Gambling (lav – høj risiko)

Man kan tjene penge på medlemstilbud på online spillesteder. Læs min blog.

Metode 4: Aktier og investering (høj risiko)

Hvis man har penge at investere for, kan man tjene penge på aktier og investeringsbeviser. Jeg bruger selv Nordnet.

Om risiko

Jeg har forsøgt at vurdere risikoen ved de forskellige metoder ud fra min egen erfaring. Jo højere risiko, des flere penge skal man investere, og dermed risikere at miste. Jo lavere risiko, des mere tid koster det at tjene det samme beløb.

Man kan oprette en blog 100 % gratis men det kræver en del arbejdstid at tjene mange penge på det. Omvendt kan man investere 100.000 kr. i aktier på ingen tid, men der er ingen garanti for at man tjener på det.