Tips om a-kasse og fagforening for studerende

Det er ikke bare fornuftigt på sådan en kedlig voksen og ansvarlig-agtig måde at være i a-kasse og fagforening som studerende. Der kan faktisk være rigtig mange penge at spare.

Meld dig i a-kasse nu og få 13.000 kr.

Det er de færreste studerende der får et arbejde direkte efter de er fædrige med studiet. Hvis du er studerende med mere end et år tilbage af din studier, så er her den nemmeste måde du kan tjene 13.368 kr. på overhovedet: Meld dig ind i en a-kasse nu, helt gratis.

Tidligere lød anbefalingen på at man skulle melde sig i a-kasse senest 14 dage efter man dimitterede. Det betød dog at man ikke fik dagpenge den første måned man var arbejdsløs.

Ved at melde sig ind i a-kassen minimum et år før man dimitterer, kan man nu få dagpenge fra dag 1. Man får altså en ekstra måneds dagpenge ved at melde sig ind i god tid. Værdi: 13.368 kr. (2010-sats).

Som ekstra bonus er flere og flere a-kasser begyndt at tilbyde gratis medlemskab til studerende, hvilket ellers koster næsten 5000 kr. om året, så nu er det kun dumt at lade være med at melde sig ind. Man kan bl.a. få gratis medlemskab her:

  • Frie Funktionærer

Hvis du er for sent ude, så skal du stadig tilmelde dig en a-kasse senest 14 efter du dimitterer for at få dagpenge så hurtigt som muligt.

Meld dig ind i en fagforening og bliv rigere

Fagforeningerne har ofte nogle rigtig gode tilbud til studerende. Det koster som regel kun få hundrede kroner om året, men gebyret er hurtigt tjent ind på de billige forsikringer, spottilbud og medlemskab af indkøbsforeninger som man får adgang til. Tjek dit eget fags fagforening og se hvad du kan få ud af det.