Tjen penge som freelancer

Hejsa! Mit navn er John Bakken, og jeg har været så heldig at få lov at skrive et gæsteindlæg her på siden. Til dagligt skriver jeg på mine egne blogs om penge og gadgets.

Har du en evne, som du mener andre ville være villige til at betale penge for, så findes der heldigvis masser af steder på nettet, der tilbyder dig at udbyde dine evner mod betaling, mod at de får en lillebitte del af kagen, man kan vel kalde dem en slags blå avis, bare hvor du sælger dine kompetencer i stedet.

Der er selvfølgelig forskel fra side til side, med hensyn til hvilket koncept de benytter sig af, nogle sider har en fast pris for hvad du kan forlange, og andre har bare et loft, der findes også sider hvor du skal byde på opgaver, som andre har lagt op.

3 forskellige steder at være freelancer.

Elance.com

Elance er klart den største af de 3 sider jeg vil vise jer. På Elance kan du byde på opgaver der spænder lige fra advokat rådgivning til logodesign og tekst oversættelse, så næsten lige meget hvilken evne du har, er der et job der passer til dig. De fleste udbudte opgaver er til det engelsktalende marked, så det vil klart være en fordel at kunne snakke/skrive på engelsk.

Fiverr.com

Konceptet på Fiverr er ganske simpelt, den service du udbyder og sælger, kan kun koste $5, hverken mere eller mindre. $5 er jo ikke særlig meget (ca. 30 kroner), så derfor gælder det om at finde noget man kan lave hurtigt, er 30 kroner værd, men stadig gør kunden glad, så du kan få gode bedømmelser og dermed flere kunder. Her er der også flest engelsk talende, så igen vil det være en fordel at kunne snakke og skrive på engelsk.

underenplov.dk

Underenplov.dk er den danske pendant til fiverr, dog med et par tilføjelser til konceptet. Her er det nemlig tilladt at forlange op til 480 kroner, for det produkt du nu prøver at sælge.

Ting du kan gøre for at sælge bedre

Fælles for alle siderne er, at du skal gøre dig umage for at beskrive hvilken service du udbyder, og hvad dine kunder præcis får for deres penge, og at du så derefter giver dem det du har lovet, de fleste sider har nemlig en kommentarboks, hvor man kan skrive en kommentar og give dig, leveringstiden og det færdige resultat, karakter når man har købt – og behøver jeg at sige at dårlige karakterer er lig med færre kunder?

På Underenplov og Elance er der mulighed for at lave en profil, hos Elance kan du uploade et profil billede af dig selv, samt eksempler på tidligere udførte opgaver der kan bruges som referencer, men på underenplov er det kun muligt at skrive tekst.

Fælles for dem begge er dog at de skal udfyldes så meget som muligt, da det giver et mere seriøst udtryk af dig som person, sørg også for at beskrive dine uddannelser, nuværende og tidligere arbejde, hvis det skulle være relevant for den service du udbyder.

Ting der er et must i din profil:

  • En kort beskrivelse af dig selv
  • En beskrivelse af dine evner og kompetencer
  • Dine uddannelser
  • Nuværende og tidligere arbejde (hvis relevant)

Når du er færdig med at skrive din profiltekst, så husk lige at læse den igennem igen, eller får en anden til at læse korrektur på den.

Det kan også være en god ide, de steder hvor du selv kan, at byde eller sætte prisen lidt lavt til at starte med, og levere virkelig god kvalitet trods den lavere pris, for at få et par gode anmeldelser, da gode anmeldelser som sagt er lig med flere kunder.