Bliv klogere på affiliate marketing

Har du tit drømt om at starte en virksomhed, men ved du ikke hvilken? Har du tit drøm om at tjene dine egne penge uden at skulle arbejde for andre? Det tror jeg, vi alle har!

Men det er ikke bare sådan lige at blive økonomisk uafhængig. Det er et svært game at komme ind i – og derfor er alle tips og tricks velkomne!

At starte en virksomhed kræver kapital og know-how – og det er ikke noget, vi alle har.

Heldigvis findes der alternativer. Du kan nemlig gøre dig klog på affiliate marketing. Læs mere her og bliv klogere på, hvordan du kan kickstarte din karriere i dag!

Hvad er affiliate marketing?

Affiliate marketing er en måde, hvorpå et selskab reklamerer for et andet imod betaling. Kort og godt. Det er en forretningsmodel, der har set et kæmpe boom siden internettets fødsel og SoMe-eksplosionen.

Et godt eksempel på affiliate marketing er trenden med influencers. En influencer er en person, der enten har en blog eller vlog med en stor fanskare. Denne influencer kan derfor komme igennem til mange mennesker, der ovenikøbet tager influencerens ord for gode varer.

Denne fanskarer er mange selskaber interesseret i – og med god grund. Derfor betaler selskaber influencers for at reklamere for deres produkter. Det kunne f.eks. være en model, der reklamerer for en læbestift på de sociale medier.

Influenceren får derefter penge for hvert solgte produkt gennem influencerens kampagne, mens selskabet får adgang til influencerens fanskare. En win-win.

Der er dog minusser ved denne slags marketing. Nogle mener, at det ødelægger den kreative frihed hos content-skabere på de sociale-medier. Andre mener også, at den form for marketing let kan blive en smutvej for selskaber til at reklamere for børn og unge.

Du kan selv komme i gang!

Det er muligt selv at komme i gang med affiliate marketing. Det er dog ikke en ”bliv-hurtig-rig-metode” – det kræver, at du sætter dig ind i tingene og arbejder hårdt. Men hvis det lykkedes, er det muligt at tjene gode penge.

Det første, det kræver, er, at du kender din niche. Det er skal være et område, du ved noget om, og hvor der ikke er meget konkurrence fra store spillere. Altså – et område, hvor du kan blive den største fisk i søen ret hurtigt.

Derefter kræver det, at du har en hjemmeside, og at du kan finde ud af at lave SEO-optimering. På den måde sikrer du, at du får mange besøgende, hvilket øger chancen for, at du tjener penge. Trafikken gennem dit websted er noget af det allervigtigste.

Derudover er det også muligt at blive del af et netværk. På den måde kan du spare tid og komme hurtigere i gang.

Kontakter du et netværk, skal du være klar på at kunne reklamere og promovere deres produkter. Det kunne f.eks. være gennem den hjemmeside, du har skabt.

Et netværk vil være i stand til at hjælpe dig med at finde produkter og selskaber at promovere og markedsføre, så du ikke selv skal være ”on the hunt” hele tiden.