Bliv streamer

Det er blevet meget populært at streame i den forstand, at man spiller et spil og enten live streamer det eller sender det ud på de sociale medier, efter det er blevet redigeret. Så den her artikel er til dig, der gerne vil begynde at streame. Uanset om du vil være den største og mest populære streamer i verden eller du bare har lyst til at dele dine gode spilleøjeblikke med dine venner, så får du her en guide til, hvordan du streamer dit gameplay og vi forklarer ord og begreber som et stream deck og game capture og vi guider dig til, hvordan du kan starte din egen live streamingkanal.

Hvor skal du starte?

Det vigtigste er nok at vide, hvad du vil med din kanal. Du kan streame næsten hvad som helst og for det meste behøver du ikke engang være specielt god til det. Selvfølgelig hjælper det at have evnerne i forskellige områder – for eksempel, hvis du gerne vil spille og streame poker, så er det en god idé at have kendskab til spillet og de forskellige poker hænder og selvfølgelig skal du kende reglerne. Det gør det i hvert fald mere underholdende og informativt for folk at se på. Ligeledes hvis du spiller et FSP (First Person shooter) spil, så er det godt at kende til nogle basis strategiske træk. Men på den anden side, så kan det også være virkelig underholdende, hvis du bare går ind i blinde og prøver dig frem!

Tidligere var det kun de allerbedste gamere som for eksempel svenske PewDiePie, der var kendt i offentligheden, men nu kan enhver oprette en YouTube-kanal eller en Twitch-konto og begynde at streame, så verden kan se dine gamerevner. Der er to måder at komme i gang på: Du kan enten livestreame din gaming eller oprette en såkaldt gaming kanal, hvor du kan lægge videoer ud.

Skal du livestreame eller uploade videoer?

Om du skal livestreame eller bare filme og uploade videoer kommer an på så meget – mest på hvad du mest er til. Det letteste er på sin vis livestreaming. Der er ikke noget redigering og ikke nogen eftertanker – du sætter bare din computer eller konsol op og linker den til din YouTube eller Twitch-kanal og når du så begynder at spille, kan folk følge med bag deres egne skærme. Og du kan gøre det helt live, hvilket betyder, at medmindre du bruger game capture eller en anden speciel software, så er der ikke noget, der bliver optaget. Du spiller, du streamer og det forsvinder lige så snart, du slukker igen. Livestreaming er noget, der især er godt for begyndere at starte med, fordi du kan koncentrere dig om at spille og finde din stil og den måde, du deler gameplayet på og kommenterer på det. Det mest populære er at have en kanal på enten YouTube eller Twitch. For at styre dit stream, er det populært at bruge et såkaldt stream deck. Med det kan du optimere din streaming.

Du kan dog også optage dine gameplays, redigere dem og lægge dem ud på din kanal senere hen. For at gøre det skal du bruge game capture. Det er sådan en lille enhed her, der gør det muligt for dig at optage det, du spiller. Fordelen ved det er, at du kan redigere dine videoer og korte måske 8 timers gameplay ned til 20 minutter af de allerbedste sekvenser. Man kan selvfølgelig også lave en kombination af livestreaming og upload af videoer og det gør rigtigt mange også.

Hvad skal du bruge?

Det første, du skal bruge, er en kraftfuld computer eller en god spillekonsol. Din computer skal have et godt grafikkort, masser af hukommelsesplads og plads til at lagre video i høj kvalitet. Anskaf dig også et godt headset, et kamera af høj kvalitet og en god skærm til computeren. Med et godt headset kan du kommunikere med dine følgere og det er vigtigt. De kommer nemlig ikke kun for at se dig spille, men også for at høre, hvad du har at sige. Så er du i hvert fald godt på vej. Det er selvfølgelig også vigtigt, at du har en stærk og stabil internetforbindelse, og så er det alfa og omega med en god gamer mus og et virkelig solidt keyboard.

Så er du godt på vej til at starte din første stream! Du skal dog væbne dig med tålmodighed, for selvom mange af de store streamere essentielt set arbejder online og tjener gode penge, så tager det tid at opbygge en fanbase. Så vær tålmodig. Men hvis det lykkedes, så kan der som bekendt mange penge at hente, mens man har det sjovt.