Hvor mange penge kan man tjene på at putte reklamer på sin hjemmeside?

Det spørgsmål der uden tvivl oftest lander i min indbakke, er fra nogen der gerne vil vide hvor meget man kan tjene på at have reklamer på sin hjemmeside. I stedet for at skrive et personligt svar til hver eneste der spørger, er der her et svar der gælder én gang for alle:

Prøv det, og se hvad der sker

Der er to pointer i dette svar. For det første er det såre simpelt at putte nogle reklamer på siden i en periode, og vupti, så har man et svar på spørgsmålet + man har tjent lidt penge. Hvis man gerne vil vide hvad der sker, så afprøv det i stedet for at gøre sig en masse tanker som ikke fører nogen vegne. Det er nemt, gratis og risikofrit.

For det andet er det fuldstændig umuligt at give et konkret svar. Der er hjemmesider hvor 10 % af de besøgende klikker på reklamerne, og hjemmesider hvor 0,1 % klikker på reklamerne. Indtjeningen pr. klik kan ligge mellem 50 kr. og 5 øre. Så svaret er at du tjener mellem 5 øre og 5000 kr. pr. 1000 besøgende du har. Det er en komplet ubrugelig information i forhold til at vurdere om du kan opsige dit almindelige arbejde, eller blot lige tjene nok til en ekstra bytur hver 3. måned.

Det eneste du kan være sikker på, det er at du ikke tjener noget som helst hvis du ikke gør forsøget.

Igen, se hvad der sker. Hvis du efter en prøveperiode ikke synes der er noget ved det, kan du droppe reklamerne igen og beslutte dig for at du ikke driver hjemmeside for at tjene penge på det. Hvis du synes det er sjovt, så fortsæt og læs nogle af de mange artikler rundt omkring om hvad man kan gøre for at optimere indtjeningen.