Sådan tjener du ingen penge på nettet

I dette gæsteindlæg fortæller Jimmy om et par ting som kan være fristende når du vil tjene penge på nettet, men som det er en meget dårlig ide at gøre.

Rundt omkring på webbet kan du læse rigtig mange gode artikler og blogindlæg om hvad du skal gøre hvis du vil tjene penge på internettet og din hjemmeside, men kun ganske få om hvad du ikke bør gøre, samt hvad kun vil modarbejde dit formål.

Det kan gå hen og blive et problem for dit mål. For hvad gør du så når du muligvis har fundet en god fidus, men den selvsamme fidus er gammel og misbrugt til ukendelighed, hvilket betyder at søgemaskinerne som Google kender til den og de straffer hjemmesider og blogs som bruger dem. Så du bør holde dig fra dem alle, eksempler kan være click circles, traffic circles, link circles / link wheel, traffic exchange sites.

Kender du til dem.?

En click circle er den sikreste vej til at stoppe med at tjene penge på en hjemmeside, den går i alt sin simpelhed ud på at man samler XX antal hjemmeside ejere som alle har reklamer på sin hjemmeside. I denne cirkel er alle forpligtet i at besøge alle de andre hjemmesider og klikke på en reklame, det vil sige at man laver falske kliks på reklamerne.

Google ser denne form for svindel på samme måde som hvis du selv klikker på dem, det er kun en konsekvens og det er at ens konto lukkes og domænet blacklistes fra Google. Det betyder at hverken du eller en anden evt. ejer af dette domæne vil på noget tidspunkt kunne få reklamer på igen, ved helt grelle tilfælde vil ingen på ens adresse kunne få en Adsense konto.

Så lad være med at gøre det, det opdages ret hurtigt.!

En traffic circle fungerer på samme princip som en click circle, hvilket naturligvis også gælder for link circles. Ved en traffic circle skabes der en falsk mængde traffic, ens trafik på hjemmesiden er også en af de ting Google ser på når din hjemmeside skal placeres. Dermed skaber du et falsk grundlag for din placering. I værste tilfælde vil det resultere i at din side flyttes ned på side XX, hvorpå du så kan arbejde din op igen. Men du mister nødvendigvis ikke din “ret” til at have reklamer på siden, men dermed ikke sagt at det ikke kan være straf nok i sig selv. For hvis din hjemmeside i stedet for at ligge nummer 2 og fik 500 rigtige brugere om dagen dermed også deres klik, får du nu 0 rigtigere brugere og ingen klik!

En link circle / wheel har tidligere været et meget brugt redskab for mange private såvel som mediavirksomheder for at få deres kunders placering forbedret, der findes desværre stadigvæk få som bruger det uden at det har nogen positiv effekt.

Det man gjorde var at man oprettede et hav af gratis blogs og små sites, hvor man postede artikler hentet andre steder fra hvorpå man indskrev egne links og andre artikler med links. Det vil sige at man i bund og grund startede nye blogs op med genbrugt materialer, hvilket slet ikke kan arbejde sammen med konceptet om Double Content og så linker fra dem alle til een hjemmeside.

Når så ens links var indekseret i Google stoppede man med at opdatere på siden og den døde, hvilket også betød at ens links også døde men man i mellemtiden havde fået lavet en mere veludført link building som så skulle udgøre grundlaget for hjemmesiden.

I dag har link wheels ingen effekt hvilket gør dem til spild af tid, eller det er i hvert fald den erfaring jeg har med dem. Men det betyder ikke at man ikke kan linke fra flere af ens hjemmesider til den samme, da der her jo er tale om sider som er “live” og bliver opdateret hele tiden.

Traffic exchange sites kan være sat op på mange forskellige måder, den mest brugte er at du besøger 3 hjemmesider hvorpå du så får 2 besøgende til din egen det vil sige du igen skaber en falsk trafik som har til formål at booste din placering i søgeresultaterne.

Vi har gennem tiden set flere af disse sites både på dansk, svensk og engelsk, men de er lige så stille forsvundet fra nettet. Den senere udgave af dem gik/går ud på at du skal besøge en hjemmeside for at give den en bedømmelse, jo flere bedømmelser du laver jo højre kommer din side op på listen hvilket betyder at flere besøger og bedømmer din dermed skabes der igen trafik til din hjemmeside.

Fælles for dem alle er at det bryder Google Adsenses Reglerne for trafikkvalitet og opfording til kliks:

For at sikre en positiv oplevelse for internetbrugere og Google-annoncører må websteder, som viser Google-annoncer, ikke gøre brug af tredjepartstjenester, som genererer klik eller visninger f.eks. “paid-to-click”-, “paid-to-surf”-, “autosurf”- og klikudvekslingsprogrammer.

Så vil du tjene penge på nettet er dette ikke vejen du skal gå

Om forfatteren: Jimmy har gennem de sidste mange år arbejde med søgemaskineoptimering, web programmering og online indtjening, hvor han blandt andet køre en hjemmeside med valutakurser og en valutaomregner. Dertil køre han også link kataloger og en nyere sundhedsportal med bmi beregner, kalorieberegner