Gå ned med panten og få penge tilbage

Der går ofte noget tid, før folk bliver klar over, hvor meget det egentlig kan betale sig at gå ned med pant, i stedet for bare at smide dåserne ud eller lade dem stå. Det kan ofte også være lidt svært at overskue, hvor mange penge, der egentlig er i de 20 dåser og flasker, som der står på bordet. Men hvis du blot samler lidt sammen, før du går ned og panter, så vil det hurtigt blive et stort beløb, som du får til rådighed. Det kan virkelig være en rar følelse, når man pludselig har 50 kroner ekstra at handle for. Det kan lige pludselig gøre det lidt sjovere. Du kan også gøre det til en leg og se, om du kan gætte, hvor mange penge, du har for i flasker og dåser.

 

Det er dine egne penge

Når du står nede i butikken og skal til at pante, så glemmer du ret hurtigt, at du egentlig bare får dine egne penge tilbage, og det kan derfor føles som om, at du tjener ekstra penge. Det gør du ikke, men det er da også en fed følelse, at du rent faktisk får dine penge tilbage. Det er trods alt dine, så det er da rart at få dem tilbage igen. Det kan også være en ret god motivation for at komme af sted. Du skal bare tænke på, at butikken ikke skal have lov til at beholde dine penge, så bliver det lige pludselig meget lettere at komme af sted.

Kender du følelsen af, at du bliver snydt, når du køber en sodavand til 5 kroner, og når du så skal op og betale, så koster den 6 kroner i stedet for? Det er også lidt af en snydetaktik, men i bund og grunder prisen rigtig nok, da du stadig kan få sodavanden til 5 kroner, hvis du blot husker at aflevere beholderen tilbage. Du bliver dermed ikke snydt, så længe du lige husker at få pantet.

 

Få lidt ekstra overskud i din økonomi

Måske kan de små 50 kroner om måneden ikke virke af meget, men det kan altså være en hjælp, hvis du generelt ikke har så mange penge. På den måde få du lige 50 kroner ekstra til at klare dig for om måneden. Det kan godt være mange penge, hvis du eksempelvis er studerende, som har en tendens til at skulle leve at pasta sidst på måneden. Det kan derfor være en god ide, hvis du gemmer din pant til sidst i måneden, hvor du har samlet mange flasker, og så har du lige til et lidt bedre måltid. Så gør endelig brug af det, hvis du lige har en måned, hvor det bliver presset til sidst.

Der trods alt mange ting, der skal betale igennem en måned, så det er fint, hvis du skaber lidt overskud. Det kan eksempelvis være, at du skal have betalt en tandlægeregning, mobilabonnementet eller en bilforsikring, så du kan køre sikkert på vejene. Der er dermed rigtig mange grunde til, at du skal gå ned og pante.