Gratis musik helt lovligt

Der er masser af muligheder for at høre al den musik man vil på internettet, helt lovligt uden at man skal betale for det. Her er nogle af de tjenester jeg benytter. Hvis du kender andre gode, så smid en kommentar.

 • TDC Play. Hvis du er kunde hos TDC eller YouSee, har du højst sandsynligt adgang til deres musiktjeneste PLAY, som er gratis at benytte for kunder. Her er der i skrivende stund over 6 millioner numre man kan downloade.
 • Grooveshark. Super smart tjeneste hvor man kan få streamet musik. Der er utrolig meget musik at vælge imellem, og man kan oprette sin egen musiksamling og lave playlister. Rigtig smart til fester hvor alle kan finde lige den musik de ønsker.
 • Youtube. Her er der både billede og lyd, og naturligvis en masse andet end lige musik. Udvalget er enormt, men da der er video til, kræver det lidt mere af din internetforbindelse.
 • BibZoom (tilføjet 7/3-2011). BibZoom er bibliotekernes tjeneste. Her kan man downloade eller streame mere end 4 mio. musiknumre. Musikken er til låns, dvs. når lånetiden udløber, kan man ikke længere afspille musikfilerne.

Sæt computeren til anlægget

Den gratis musik og de overlegne muligheder for at lave playlister og organisere sin musik gør computeren til en foretrukken musikafspiller for mange. Almindelige computerhøjtalere er dog sjældent noget at råbe hurra for, særligt ikke hvis man har en bærbar.

Men computeren sættes nemt til anlægget via computerens højtalerudgang. Alt hvad der kræves er en ledning til få kroner. Jeg bruger selv en gammel minibærbar som står fast sammen med anlægget. Jeg skifter aldrig længere cd’er, og al musik fra obskure kunstnere til den nyeste pop er kun få gratis klik væk.

51 kommentarer

Spring til kommentar-formularen

 1. 3 har også en umærket musik service, som 3´s kunder frit kan benytte, men Grooveshark er nu engang min favorit.

  Man for adgang til 3’s musik tjeneste på: https://musik.wl.3.dk/

 2. En anden god musiktjeneste på nettet er http://www.deezer.com , hvor du kan sætte den til at streame det du nu engang har lyst til at høre. Ud fra dine musikvalg, begynder så at komme med en masse forslag hvad du ellers burde kunne lide. Smart og man opdager en masse ny musik

  • Anonym on 21. december 2010 at 01:56
  • Svar

  Det er jo efterhånden fast rutine når der er fest så er det ikke cd afspilleren der kører men computeren med youtube, og folk nærmest kappes om at komme i tanke om et fedt nummer der skal spilles..

  Deezer.com kender jeg ikke, den skal helt klart prøves næste gang

  • Anonym on 21. december 2010 at 09:37
  • Svar

  Er afhængig af grooveshark

 3. En anden musiktjeneste jeg bestemt ikke vil anbefale er isohunt, der er utroligt stort udvalg da det er flere tjenester samlet et sted , men som sagt jeg vil bestemt opfordre til ikke at benytte det..

 4. Benyttter sel TDC PLAY, og det er ganske fint. Lydkvaliteten er dog ikke i top, der er et stykke op til en cd afspillet på en ok afspiller. Og så er det altså ikke al musik der findes hos TDC. Prøv f.eks. at lede efter AC/DC eller Metallica 🙂

 5. Jeg benytter også selv Grooveshark, som jeg er meget begejstret for. Kvaliteten er fin og udvalget er stort!

  Hvis jeg skal høre album, så låner jeg gerne disse på bibliotekernes musik hjemmeside, hvor man kan låne dem i 7 dage. Når de 7 dage så er gået, kan man bare genlåne dem og hvis man har genlånt dem 2-3 gange, så er det vidst på tide, at man køber dem i iTunes 😉

  • Anonym on 15. januar 2011 at 13:43
  • Svar

  Jeg har TDC play gennem mit yousee abonnement og det er super. det er bare så let lige at finde et nummer, jeg har kun et par cd’er og ikke noget musikanlæg, så det er smart løsning for mig.

 6. Jeg synes ikke helt man kan sammenligne TDC Play med Grooveshark. Grooveshark er “free for all”, mens Play kræver et abbonnement i en eller anden form.

  Jeg støtter altid ffa og open source, når jeg kan komme til det. Min hjemmeside er f.eks. bygget op på Joomla. Et system jeg synes bedre om end f.eks. Sitecore 🙂

  Lidt et sidespring 🙂

 7. http://grooveshark.com/ er også en fed gratis musik tjeneste 🙂

  • Anonym on 31. januar 2011 at 09:06
  • Svar

  Jeg bruger også Grooveshark en del. Jeg plejer som regel, at sætte deres top 500 på, og så bare lade den køre i baggrunden.

  Den kan findes her: http:/listen.grooveshark.com/popular

  • Anonym on 5. februar 2011 at 13:21
  • Svar

  Ja Grooveshark er helt fænomenal og man kan “have den med” overalt, det er simpelthen for suveræn en løsning. Det er ikke længe siden jeg så det hos en kammerat og det gav godt nok lige lidt stof til eftertanke. :o)

 8. Jeg brugte grooveshark før til at høre musik fra, men nu har jeg fundet ud af en lidt smartere måde, hvor det er muligt at hente musikken ned på computeren.

  Hvis man søger: zippyshare sang titlen
  I google, så kommer der resultater op fra hjemmesiden: http://www.zippyshare.com
  Bare vælg det første resultat i google og gå ind og download sangen. Det tager ingen tid også får du musikken ned på din computer.

 9. Jep, jeg må også tilslutte mig at jeg er fast Grooveshark bruger 🙂 Det er ikke altid til at finde nye sange mv. på YouTube eller andre steder, men som regel finder man det hele på Grooveshark + det er god kvalitet!

  Meget brugervenligt og de fleste kan som regel finde ud af at bruge det, hver gang jeg sætter bærbaren på Grooveshark til fester 🙂

 10. Den der Grooveshark – er det 100% lovligt? Det ser i hvert fald spændende ud.

 11. Grooveshark er nok ikke pladeindustriens yndlingsside, men jeg har aldrig hørt at der skulle være noget ulovligt i at høre streamet musik. Men det kan være jeg tager fejl.

 12. Jeg har heller ikke hørt at streamet musik skulle være ulovligt, men lige så snart man begynder at rode med rippere der kan nappe musikken ned til ens computer fra de forskellige tjenester så er man lovløs

 13. Jeg plejer bare at søge efter titlen på Filestube.com. Lidt snusket side, men den finder altid frem til de sange, man søger efter. Kan bedre lide at have sangene på min computer.

 14. Det er vist en af de tjenester hvor man skal iføre sig falsk skæg og mørke briller inden man vover sig ind og henter musik

 15. @ Frederik, det kan jeg godt forstå, men det er til gengæld nok ikke lovligt, da den fil du kopierer sikkert ikke er lovligt distribueret (og præmissen for indlægget var at det skulle være lovligt).

 16. Jeg bruger min computer, og streamer al musik til min PS3. Samtidig gør det også at jeg kan streame videoer og billeder så jeg så kan se på mit tv, hvilket er meget Cool 🙂

 17. Ja, det er nogle gode tjenester der er begyndt at komme frem, så man kan få nedbragt piratkopieringen.
  TDC Play og Telenors bud på sådan en tjeneste WIMP er begge super gode tjenester, som også har god opbakning i musikbranchen og som afregner for forbrug til KODA m.m. så komponisterne får lidt for deres arbejde.

 18. Rart, at pladeselskaberne endelig har fået øjnene op for streaming. For mit vedkommende er det bare lidt for lidt, og lidt for sent. Downloader simpelthen alt for meget musik, og kunne på nuværende tidspunkt aldrig drømme om, at købe det.

  Men igen, nu hører jeg ikke så meget mainstream musik, og de kunstnere, jeg lytter til, uploader selv deres musik til fri afbenyttelse.

 19. Ja lettere bliver det da ikke, og ovenikøbet en fed beskrivelse. Galt i byen kommer man ikke med den beskrivelse, tusinde tak 🙂

 20. Jeg har tilføjet bibzoom.dk til listen.

 21. Jeg bruger selv TDC Play og er ganske godt tilfreds med det. Selvfølgelig bruger jeg også YouTube – men det er mest til at finde ting der har været sendt i TV, optagelser eller shows og ikke så meget musik.

  TDC play har jeg gennem mit teleabonnement. Når jeg er overbevist om at et album er godt, så går jeg ud og køber det – jeg har stadigvæk en stor cd samling – og den slipper jeg nok aldrig helt af med 🙂

 22. Fedt med nogle gratis tjenester, men kan bedst lide at have mit musik på iPhonen/iPoden, derfor køber jeg det i dyre domme på itunes. Det er jo også meget rimeligt, når man tænker over det.

 23. Jeg synes det er helt vildt fedt efter jeg har fået tdc play på mobilen – det har næsten gjort min ipod helt arbejdsløs.

 24. @Christopher
  Hvorfor er det meget rimeligt at købe musikken i itunrs i dyre domme, når de gratis tjenester er lovlige og sørger for at kunstneren får sin bid af kagen ?

 25. @ Ole, jeg tror ikke kunstnerne får nogen penge fra tjenester som youtube og grooveshark. Omvendt tror jeg heller ikke de får noget videre af iTunes – de penge går vist primært i Apples lommer, og pladeselskabernes.

 26. Grooveshark kendte jeg ikke i forvejen – den er super fed, takker.

 27. Youtube bruger jeg meget når jeg skal se musikvideoer men ellers så er det altid grooveshark da det nemlig er rigtig smart at man kan lave playlister, så er man sikker på altid at have musik til festen! 😀

 28. @ole og Ruben: Det kommer an på kunsteren og pladeselskabet. Deres samlede indtægt kan svinge meget (10-90% af salget).

  Profitten ved køb af iTunes fordeler sig ofte således:

  Køb for 99 cents:
  40-60 cents > pladeselskabet
  10-40 cents > Apple
  1-20 cents > kunstneren

 29. Jeg bruger Grooveshark hver gang jeg holder fest, så er man sikker på der er noget musik for alle, og det er nemt for folk at smide noget musik på. Synes også det er smart man kan gemme sine playlister. Jeg vil gerne anbefale Grooveshark 🙂

 30. Som mange andre bruger jeg også Grooveshark rigtig, rigtig meget.. Det er simpelthen det smarteste program/hjemmeside længe 🙂 Naturligvis sammen med youtube 🙂

 31. Jeg synes at det er fantastisk an man kan høre musik gratis online helt lovlig, men jeg tror nu ikke at det er noget jeg kommer til at benytte mig af, men mindre at der er nogen som kreerer nogle fantastiske playlister.

  Det er sådan set grunden til at jeg sjældent bruger den slags. Jeg ved ikke nødvendigvis hvad jeg har lyst til at høre.

 32. Det er da fedt, man kan høre så meget musik uden at bryde loven. Jeg bruger tit Youtube, når jeg sidder og arbejder

 33. Er der ikke noget med at Grooveshark også har lavet en app til Android og Iphone? På den måde kan man i hvert falde høre alt musik der ønskes.

  Det mener jeg at have læst, eller endda måske fundet på et tidspunkt. Skal lige se om jeg kan finde det igen, og så kommer jeg lige tilbage og giver besked 🙂

 34. Jeg vil da også gerne lige anbefale Spotify som netop er kommet til Danmark. Det er gratis og bruge og man kan finde det meste musik derinde 🙂

 35. Jeg kan også anbefale Spotify.com, der fungerer nogenlunde på samme måde som Grooveshark. Deres annoncering er ikke lige så irriterende som hos Grooveshark 🙂

 36. Ja, nu er Spotify i DK – det slår virkelig alle andre tjenester!

 37. Spotify er naturligvis en helt igennem fantastisk service. Det er i grunden vanvittigt, at vi ikke har fået den i Danmark før nu. Elsker det!

 38. Grooveshark bliver jo nok ikke helt rullet igennem. de har talt om at gøre det ulovligt

 39. Spotify er helt klart min favorit

 40. Spotify holder 100%. Klart den bedste tjeneste

 41. Kan kun tilslutte mig koret af Spotify-entusiaster! Det er super.

 42. Spotify er super. Men der er nok rigitg mange, som har faktisk adgang til TDC Play – endda uden at vide det. Det er jo noget, som TDC har “bundlet” med mange af deres internet opkoblinger længe efterhånden.

 43. Grooveshark er desværre ikke helt lovlig, og er også blevet lukket af diverse internetudbydere. Jeg har anvendt Grooveshark i et års tid og det fungere super!

 44. Tak for alle de fine oplysninger.

 45. Fedt tip med Bibzoom, havde hørt rygter om at bibliotekerne skulle have den service, men det her var lige ksubbet til at jeg fik det lagt ind på vores iPad 🙂

 46. Er du sikker på at det er gratis?

Skriv et svar

Your email address will not be published.