Har du rod i økonomien?

 • Ved du ca. hvor mange penge du har stående på din konto?
 • Kender du dine faste udgifter?
 • Har du råd til at betale hvis der dukker uforudsete udgifter op?

Hvis du kan svare ja, er du sikkert på rette spor økonomisk set, men hver femte dansker må sige nej. De bruger flere penge end de tjener, har ubetalte regninger og en voksende gæld. Hver femte dansker har ganske enkelt ikke styr på deres økonomi. Det skriver dr.dk i dag.

Det er en ond cirkel ikke at have styr på sine penge. Man køber mere end man har råd til og ender med at betale mere for de fordi man ikke får betalt sine regninger. Man må låne penge for at få det til at hænge sammen, og man låner endnu flere penge for at betale sin gamle gæld.

Dr.dk giver i en artikel i dag 10 gode råd til at få styr på sin økonomi. Tjek dem hvis du er et økonomisk rodehoved, eller hvis du lige vil bekræftes i at du gør det meget godt. Rådene kan opsummeres til hold styr på dine udgifter og lån ikke penge.

Mine kommentarer til et par af rådene:

 • Råd nr. 7: Lån ikke penge til at betale gamle lån. En undtagelse er selvfølgelig hvis du kan få et nyt lån der er billigere end det gamle.
 • Råd nr. 8: Arbejd ekstra. Ikke alle har mulighed for at arbejde ekstra, og nogle har slet ikke et arbejde. Men alle kan starte en lille blog eller hjemmeside og tjene nogle hundrede ekstra hver måned.

Læs i øvrigt mine 10 gode råd til en bedre privatøkonomi.

2 kommentarer

 1. generelt burde de fleste være bedre til at styre deres økonomi, jeg bruger selv også flere penge end jeg burde, men man tænker måske ikke over det når man bruger dem. tror man kunne få en god opsparing hvis man kun brugte penge på det nødvendige…

  • Julie on 26. marts 2010 at 11:53
  • Svar

  Jeg tror ikke det er så svært igen, at holde styr på økonomien! Det handler om at holde fokus på målet. Altså målet om at have en sund økonomi, for de årsager man nu har til at ønske sig det. Om det så er drømmen om at købe et hus og/eller bil en dag, en ferie eller bare at få stabilitet og forudsigelighed i hverdagen. Selvfølgelig er det ikke bekvemt, når man har rodet sig ud i en økonomisk krise, at skulle se den øjnene, fordi så får man at se hvor langt væk man har rykket sig fra sit mål. Men folk må lige vågne lidt op! Hvis man bare fortsætter med at låne penge, så når man jo aldrig målet. Og så er det vel rarere at se sit drømmehus/bil/ferie rykket 10 år ud i fremtiden, end aldrig at få det, er det ikke?

Skriv et svar

Your email address will not be published.