Spar på pension

Her på 10.000 kr. har vi fremhævet mange måder at tjene penge på. En måde mere skader imidlertid aldrig.

 

Det er næsten altid rart at have lidt flere penge til rådighed, så kan man have det lidt ekstra sjovt med vennerne – måske med en tur på stadion eller kamp live på Mr Green online casino, i samarbejde med hvem vi præsenterer denne artikel.

Med Mr Greens affiliate program, Mr Affiliate, har du endnu en måde, som du kan tjene penge på, og via linket finder du alle de informationer, du skal bruge for at komme igang.

 

Tjen flere penge eller spar flere penge

 

Nuvel, man kan naturligvis forsøge at tjene flere penge, men man kan også kigge på det, man allerede bruger pengene på, fx de forsikringer, man har. Og man kan kigge lidt på sin pension – hvilket er emnet for denne artikel.

 

Små og store pensionsordninger

 

Du kan naturligvis overveje, hvor du bør have henholdsvis dine små og store pensionsordninger, og Berlingske Tidende bringer, med udgangspunkt i en undersøgelse fra Forbrugerrådet Tænk – den indsigt, at bankerne er billigere, når det kommer til mindre pensionsordninger, hvor deciderede pensionskasser eller pensionsselskaber er billigere, når det drejer sig om de større ordninger.

 

Årlige omkostninger og forvaltningsomkostninger hos pensionsselskaberne

 

Det er således en overvejelse, du bør gøre dig, men der kan være endnu mere at spare. For vidste du, at der er STOR forskel på ÅOP (altså årlige omkostninger) hos de forskellige pensionsselskaber?

Det koster naturligvis noget for pensionsselskaberne at investere dine penge – og det gør det uagtet hvilket pensionsselskab, der er tale om – men du betaler også noget for, at de investerer for dig, de såkaldte (og, tør man sige, notoriske) forvaltningsomkostninger.

 

Ikke altid sammenhæng mellem omkostninger og afkast

 

Inside Business bragte for noget tid siden (2017) en artikel, hvor de sammenholdt henholdsvis det dyreste og de billigste pensionsselskab og kiggede på deres årlige afkast i procent i forhold til de årlige omkostninger i procent, man betaler til dem. Ledende spørgsmål: Tror du, at der var en sammenhæng mellem de to procenter – den for afkast og den for omkostninger? Nogle steder jo, andre steder nej. Det viser sig, at det pensionsselskab, der tager sig bedst betalt rent faktisk leverer et af de dårligste afkast!

Danske Bank, eller Danica præsterer et årligt afkast på 6,5 procent hvor Sampension præsterer et på 8,6. Men Sampension koster til sammenligning med Danica 0,7 % mindre i ÅOP, da Sampension koster 0,5 procent og Danica eller Danske Bank koster 1,2 %.

 

Tænk over forholdet mellem omkostninger og afkast

 

Spørgsmålet, du bør stille dig selv er således: Kan du få det samme afkast med lavere årlige omkostninger? Ja, eller hvis du ikke vil spare pengene: Kan du få et større afkast ved at betale det samme og skifte til et andet pensionsselskab?

En procentsats på 0,7% kan virke ubetydelig – hvem gider at bekymre sig om 0,7 procent? – men det er vigtigt at huske på, hvad vi taler om 0,7 procent af og at det altså er igennem mange år, at man kan spare de procent. Det kan være anseelige beløb, som man altså let kan bruge andetsteds – f.eks. til at gøre livet lidt sødere eller bare betale lidt af på eventuelt gæld.

 

Ikke det eneste, vigtige punkt

 

Der er naturligvis andre spørgsmål (såsom hvordan pensionsselskabet behandler deres kunder), der er væsentlige at stille sig selv, når man vælger et pensionsselskab, men årligt afkast relativt til ÅOP er og bliver en tungtvejende grund til at overveje, om man har det rette selskab.

 

Mange penge at spare

 

Vi håber, at du med dette korte kig på sparemuligheder hos pensionsselskaberne har fundet endnu en måde at tjene 10.000 kr. på. Men spørgsmålet er her, om der ikke bliver tale om et væsentligt større beløb end det.