Bør du melde dig ind i en A-kasse?

Flere medier har i dag skrevet om at en halv million danskere på arbejdsmarkedet ikke er medlem af en a-kasse. Det er især mænd der dropper a-kassen.

Det kan være meget problematisk i disse tider, hvor arbejdsløsheden er stigende og især i typiske mandefag såsom håndværksfagene.

Ingen penge

Hvis man bliver arbejdsløs og ikke medlem af en a-kasse, kan man ikke få dagpenge. Dagpengesatsen er for tiden ca. 15.000 kr.

Hvis man desuden har en ægtefælle der kan forsørge familien, så har man heller ikke ret kontanthjælp. Dvs. hvis man bliver arbejdsløs, så får man ingen penge nogen steder fra.

I betragtning af at den billigste a-kasse koster ca. 366 kr. om måneden (som i øvrigt er fradragsberettiget), så er det en god investering hvis man er farezonen. Læs mere om hvordan du finder den billigste a-kasse.

4 kommentarer

Spring til kommentar-formularen

  1. Man bør jo i virkeligheden anse A-kassen for endnu en forsikring på linje med indbo-forsikring, ulykkesforsikring osv. Så må det være op til den enkelte at vurdere, hvor meget man har brug for.

  2. Fuldstændig. Jeg er ikke selv med i en a-kasse. Jeg er ansat i en stilling hvor det er meget usandsynligt at jeg bliver fyret. Hvis jeg endelig skulle blive fyret, vil jeg bare koncentrere mig 100 % om mine online projekter, og så ville jeg tjene så meget at jeg ikke kan få noget fra a-kassen.

    • Per on 12. september 2010 at 21:19
    • Svar

    En A-kasse er jo ikke altid en forsikring da der er så mange regler. F.eks hvis du er selvstændig skal du opfylde en helvedes masse krav.

  3. Det er rigtigt. Der var for nylig en historie om en mand der havde betalt til akassen i 30 år. Så kastede han sig ud i at være selvstændig, hvilket gik galt, men så kunne han ikke længere få dagpenge fordi han var selvstændig.

Skriv et svar

Your email address will not be published.