De bedste kryptovalutaer at investere i 2022

Når du spekulerer på hvilke kryptovalutaer du skal investere i 2022, er det vigtigt at vide at ikke alt der bliver diskuteret på internettet og sociale medier nødvendigvis vil begynde at stige flere tusinde procent og give dig kæmpe afkast. Men hvad er den bedste kryptovaluta, og hvad er det der gør en kryptovaluta interessant at investere i? Her er de bedste bud på kryptovalutaer at investere i.

Bitcoins

Bitcoins har været markedsdominerende siden 2009, og prisen var på sit højeste i oktober 2021 med en pris på lige under 67.000 USD, svarende til 430.000 kr. ifølge CoinMarketCap. Bitcoin er også hurtigt blevet en af de mest kendte inden for krypto investering.

Der spekuleres ofte i fremtiden for Bitcoin, og de udfordringer som fortsat skal løses. Mange peger på det høje energiforbrug som en væsentlig faktor, og noget udviklerne hos Bitcoin skal have løst i nærmeste fremtid for at bitcoin kan fortsætte deres hurtige udvikling. Mange tror at Bitcoin i fremtiden kan få status som en digital udgave af guld, og det skyldes til dels at de to aktiver på områder ligner hinanden. Der findes i alt 21.000.000 Bitcoins, det er den mængde der kan komme i cirkulation over tid. Det er altså som med guld, et aktiv der findes en begrænset mængde af.

Med adoption fra flere private investorer, store institutioner og virksomheder og med en begrænset mængde Bitcoin er det ikke svært at forestille sig et tidspunkt hvor vi har stor efterspørgsel og et meget begrænset udbud. Det er også her vi kan se en stigende værdi i bitcoins. Samtidig ser vi også en stigende mulighed for at bruge Bitcoin som betalingsmiddel rundt omkring i verden, og sammen med den stigende adoption er det ikke svært at forestille sig at Bitcoin også vil være interessant i 2022. Både som investering, men også om det bliver fremtidens måde at betale på.

Solana

Solana er et godt billede på fremtiden for kryptovalutaer, og er klart en af dem du bør holde øje med i 2022. Solana betragtes af mange, som en interessant kryptovaluta til investering netop nu. Solana forsøger præcis det samme som Ethereum, en anden investerings mulighed, men er samtidig en ny slags blockchain som er langt mere avanceret end hvad vi kender til hidtil.

Det er en “Open Source” blockchain, hvilket betyder at flere kan bruge deres teknologi fordi den er åben for alle der ønsker at bruge deres Blockchain. Solana har oplevet stor vækst siden lanceringen i 2021, og netop deres åbenhed kan være en af grundende til dette. Samtidig kan Solana også være den bedste kryptovaluta at investere i, hvis du tror på fremtiden indenfor NFT.

I øjeblikket er det den 7. største kryptovaluta målt på markedsværdi, og deres vision om at være det hurtigste og billigste netværk har vist sig at være korrekt.

Hvis Solana med sin avancerede teknologi kan udfordre Ethereum, og Ethereum ikke kan finde løsninger til at udvikle sig i samme fart, så kan Solana vise sig at være en rigtig hed investering i 2022.

Chainlink

Chainlink er grundlagt i 2017 af fintech virksomheden SmartContract. Hovedformålet med Chainlink er at gøre kontrakter tilgængelige for hele verden. Hvad Ethereum mangler for at kunne trække virkelige data ind i deres Blockchain, er det lykkedes for Chainlink at løse.

Eksterne data kan ikke behandles i en smart kontrakt, og her bliver Chainlink bindeled mellem smarte kontrakter (aftaler) og blockchain-platforme. Gennem det decentraliserede oracle-netværk tillader Chainlink blockchains at agere sikkert med eksterne data, begivenheder og betalingsmetoder og skaber derved bro mellem virkeligheden og den digitale verden. Det er altså lykkedes Chainlink, at opnået produkt, konkurrenterne ikke kan følge med på.

Chainlink er allerede godt etableret, og arbejder sammen med store institutioner som SWIFT, Gartner og Google. Det er en interessant kryptovaluta som er værd at kigge mere på, og vi tror på at Chainlink kan være en god kryptovaluta til investering nu og ikke mindst i fremtiden.

Er det værd at investere i kryptovalutaer?

Vi glemmer at kryptovaluta fortsat er relativ ungt, og vi vil nok fortsat se store udsving i kursen de kommende år. Det er også stadig nyt for mange af os. Vi skal udvikle os sammen med systemerne. Et godt sted at starte sin research er hos http://kryptovalutakurser.org/.

Den samlede markedsværdi viser samtidig også et kæmpe vækstpotentiale når man snakker krypto, og i takt med at vi ser en øget interesse så giver det også gode muligheder for at investere i den digitale valuta i de kommende år. Der vil formentligt ikke være stigninger som vi hidtil har oplevet, men i takt med at markedet udvikler sig vil der også komme nye kryptovalutaer til. Det betyder nye muligheder, og samtidig vil de kryptovalutaer der kan følge med udviklingen også kunne se frem til yderligere stigninger i fremtiden.