Gode argumenter for tillægsforsikringer (brok)

En af mine besøgende havde en kommentar til min forsikringsguide. Rune Clausen skrev:

I skriver så meget lort på jeres site.Pga. blev jeg temmelig rystet over at i skriver at tillægsforsikringer på radio tv produkter er spild af penge….Ved i hvad?..I skal ikke “rådgive” om noget i ikke fatter en skid om.I er simpelthen til grin!… nu kunne jeg skrive en mega lang mail..men jeg er alt for sur til at gøre det.. MEN TAG JER SAMMEN…I ER TIL GRIN. MANGE FÅR BRUG FOR TILLÆGS AFTALER, BL.A. MIG SELV, SÅ RÅDGIV IKKE OM DE IKKE DÆKKER, OG ALM. INDBO ER LIGESÅ GOD..PASSER IKKE!!!….

Øhm, ja. Tak til Rune for at demonstrere de åndsevner man skal være i besiddelse af for at se de gyldne fordele ved tillægsforsikringer. Mere behøver jeg vist ikke at sige 😉

4 kommentarer

Spring til kommentar-formularen

  • Anderse on 24. august 2008 at 21:35
  • Svar

  Hej!
  man kan til hver en tid diskutere mandens sprog og måde at fremstille sin sag på, men langt hen af vejen han har jo ret… Der kan være gode grunne til at købe en tillægsforsikring.
  Noget kunne tyde på du aldrig selv har købt en tillægsforsikring, ihvertfald virker din artikel ikke som om du har sat dig ind i markedet.
  Korrekt nogle forsikringer er spild af penge, men de fleste af dem der tilbyde stiller dig væsentligt bedre end købeloven og din indbo forsikring… De fleste indbo forsikringer dækker ikke hændelige uheld og det er altså her disse tillægsforsiringer kommer ind i billedet.
  Og selvom nogle mennesker ikke kan kontrollere dem selv, så er det efter min mening lidft lavt at udstille dem på din side. hvad skulle det hjælpe?

 1. Hejsa Anderse(n?)

  Tak fordi du vil diskutere 🙂

  Du har ret og du tager fejl. Du har ret i at jeg aldrig har købt en tillægsforsikring, og du tager fejl i at jeg ikke har sat mig ind i markedet.

  Det ER og BLIVER en dårlig forretning at købe tillægsforsikringer. Det er ikke andet end gambling, og med dårlige odds. Du gambler på at du er dum nok til at smadre dine egne ting. Ville du også gamble på at andre var dumme nok til at smadre deres ting?

  Hvis du er i tvivl så prøv dette: Hver gang du har mulighed for at købe en tillægsforsikring, så sæt i stedet et tilsvarende beløb ind på en opsparingskonto. Hvis uheldet er ude, og du kunne have brugt en tillægsforsikring, så tager du pengene fra denne konto og bruger på reparation/nyt produkt.
  På denne måde er du dit eget forsikringsselskab. Jeg garanterer dig at denne konto i længden vil vokse hurtigere end du når at bruge den. Ergo kan det bedre betale sig end forsikringerne.

  Og med hensyn til at udstille andre: Fyren skriver til mig og sviner mig til. Det har terapeutisk virkning for mig at udstille denne tilsvining. Ellers skulle jeg jo sidde og brænde inde med min vrede 😉

  • Anders on 30. august 2008 at 19:58
  • Svar

  På nogle områder er det hul i hovedet ja, men ved køb af ting der bevæger sig uden for hjemmet kan det være en rigtig god ide.
  Her tænker jeg på fx. kameraer, laptops osv.

  Du har et eller andet sted lidt ret. man for som regl intet ud af sine forsikringer udover udgifter, med mindre uheldet er ude.

  Jeg har selv 3 gange købt en tillægsforsikring.

  1. gang var til min ipod. forsikringen var for 4 år. jeg fik ikke brug for den, men da der var 2 måneder tilbage, “tabte” jeg en hammer ned over den så den blev totalt skadet.
  Jeg afleverede den til butikken og vupti, så fik jeg en ny og noget bedre ipod. personlig syntes jeg de knap 600 kr. jeg gav var godt givet ud.

  2. gang var til mit spejlrefleks kamera til ca. 5000,-
  forsikringen kostede 799,-
  Går kameraet ikke i stykker så har jeg spildt 800 kr.
  Men i de omgivelser jeg bevæger mig i når jeg tager billeder kan der ske meget. Og jeg føler mig tryg ved at vide at hvis uheldet er ude får jeg et nyt kamera eller får det repareret.

  3. gang var til min laptop til ca. 10000,-
  forsikringen kostede kanpt 1100,-

  jeg rejser en del og meget kan ske.
  Jeg har lært at man ALDRIG skal undervurdere dumhed, og specielt ikke andres.
  Hvis man har samvittighed til det, så kan man jo selv forsage en uforudset hændelse og så står man med et nyt produkt.

  din ide med at være sit eget forsikringsselvskab, mener jeg på ingen måde holder.
  Jeg skal godt nok købe mange produkter for at kunne få sat nok penge ind til at dække hvis min pc. skulle gå i stykker.

  Nogen gange kan en tillægsforsikring svare sig og andre gange kan det ikke. Præcist som med alle andre forsikringer 🙂

  Ang. at udstille andre, ja det kan selvfølgelig give dig en terapeutisk virking.
  Fyren skriver jo ikke til dig personligt, og han har jo en reel mening. Det eneste problem i det han skriver er jo blot han måde at fremlægge det på. Super barnligt, enig!
  Men jeg mener at man som ejer, af et site man gerne vil have til at fremstå som seriøst. Der må man godt nok være istand til at ignorere den slags henvendelser.

 2. I de eksempler du kommer med, betaler du op til 16 % ekstra af produktets pris for at få en meget begrænset ekstra sikkerhed. Det betyder at du i snit skal smadre hvert 8. produkt du køber, på en eller anden usandsynlig måde, før det kan betale sig.

  Jeg skal ikke kunne sige om jeg er mere begavet end de fleste, men SÅ dumt bærer jeg mig altså ikke ad. Så lad mig vende den om og sige at der er gode penge at spare ved at lære sig selv at passe på sine ting.

  Selvfølgelig holder mit argument med at være sit eget forsikringsselskab. Hvem tror du tjener penge på forsikringerne, kunderne eller forsikringsselskaberne? Ved at være sit eget forsikringsselskab scorer man selv hele gevinsten.

  I de eksempler du giver, har du købt forsikringer for 2500 kr. Det kan du godt få en ny ipod for og mere til. Tænk hvis du havde sparet pengene op i stedet.

  Der er ingen grund til at forsikre ting du selv har råd til at erstatte, eller som du ikke er tvunget til at erstatte.

  Mht. tryghed så er den dyrt betalt. Jeg finder mere tryghed i at købe produkterne billigt så jeg har overskud til ALLE uforudsete udgifter – ikke bare dem som er knyttet til det enkelte produkt.

Skriv et svar

Your email address will not be published.