SU-trick med frivillig pensionsindbetaling virker ikke

I min SU-guide har jeg skrevet om en fidus til at få ubegrænset fribeløb ved at indbetale penge frivilligt til en pensionsordning.

Jeg skal understrege at fidusen virker ikke. Jeg har for længst fjernet den fra siden, men der er stadig jævnligt nogen der henvender sig om den, bl.a. fordi de er stødt på den andre steder. Fx har jeg fået en mail fra Martin, som skriver:

Jeg har erfaret at det kun er arbejdsgiverindbetalt pension der kan modregnes, hvilket jo siger sig selv da din bruttoløn dermed tilsvarende nedsættes. Jeg har først for sent erkendt dette, og kan derfor nu se frem til et FM-krav på 18000,- kr. På su.dk skriver de klart og tydeligt hvad der medregnes. Der står også at der ikke modregnes nogen former for fradrag (heller ikke pension).

De medregner al positiv renteindtægt, men modregner ikke negativ renteudgift. Det er hykleri. Jeg indsatte 22000,- på en kapitalpension forgæves 🙁 Se at få rettet det på dit site, så andre ikke falder i fælden.

Avs! Det beklager jeg, Martin. Og desuden er jeg helt enig med dig i at det er urimeligt at renteudgifter ikke modregnes i fribeløbet når renteindtægter nu gør.

En anden af mine besøgende, Malene, skriver at Ulla Tørnes vist nok greb ind over for fidusen i sin tid som Undervisningsminister.

Hvis du støder på fidusen andre steder, så henvis gerne til denne artikel.