SU-trick med frivillig pensionsindbetaling virker ikke

I min SU-guide har jeg skrevet om en fidus til at få ubegrænset fribeløb ved at indbetale penge frivilligt til en pensionsordning.

Jeg skal understrege at fidusen virker ikke. Jeg har for længst fjernet den fra siden, men der er stadig jævnligt nogen der henvender sig om den, bl.a. fordi de er stødt på den andre steder. Fx har jeg fået en mail fra Martin, som skriver:

Jeg har erfaret at det kun er arbejdsgiverindbetalt pension der kan modregnes, hvilket jo siger sig selv da din bruttoløn dermed tilsvarende nedsættes. Jeg har først for sent erkendt dette, og kan derfor nu se frem til et FM-krav på 18000,- kr. På su.dk skriver de klart og tydeligt hvad der medregnes. Der står også at der ikke modregnes nogen former for fradrag (heller ikke pension).

De medregner al positiv renteindtægt, men modregner ikke negativ renteudgift. Det er hykleri. Jeg indsatte 22000,- på en kapitalpension forgæves 🙁 Se at få rettet det på dit site, så andre ikke falder i fælden.

Avs! Det beklager jeg, Martin. Og desuden er jeg helt enig med dig i at det er urimeligt at renteudgifter ikke modregnes i fribeløbet når renteindtægter nu gør.

En anden af mine besøgende, Malene, skriver at Ulla Tørnes vist nok greb ind over for fidusen i sin tid som Undervisningsminister.

Hvis du støder på fidusen andre steder, så henvis gerne til denne artikel.

4 kommentarer

1 ping

Spring til kommentar-formularen

  • Niels Fuglsang on 13. oktober 2008 at 16:57
  • Svar

  Hej folkens.

  Men det vil sige at man stadig kan komme uden om problemet, hvis man indbetaler penge fra sin løn til en arbejdsgiverindbetalt pension?

  Er dette trick ikke ligeså smart som noget andet?

 1. Problemet er bare at det som regel ligger fast hvor meget arbejdsgiveren indbetaler. Du kan jo ikke frivilligt indbetale ekstra på din arbejdsgivers vejne.

  • Thomas on 12. september 2009 at 14:26
  • Svar

  De fleste arbejdsgivere kan sagtens styre variable beløb. Min arbejdsgiver har et par tusind ansatte, og personaleafdelingen er altid flinke til at efterkomme tilføjelser til den eksisterende kontrakt om arbejdsgiveradministreret kapitalpension.

  I øvrigt: Nu hvor mulighed for udbetaling af to SU-klip i samme måned er afskaffet (http://www.su.dk/SU/klippekortet/opspareklip/Sider/default.aspx), så kan det godt betale sig at få SU selvom man er hjemmeboende modsat hvad der står på https://www.10000kr.dk/su-guide.shtml. Men tag nu og flyt hjemmefra alligevel.

 2. Tak for opdateringen. Det er et par år siden at jeg selv var på SU efterhånden, så den guide er efterhånden lidt forældet.

 1. […] på ideen, og det skal være din arbejdsgiver, der opretter pensionen og indbetaler til den. På blog.10000kr.dk kan du læse, hvor galt det kan gå, hvis du selv indbetaler til pensionen i den tro, at du slipper […]

Skriv et svar

Your email address will not be published.