Lån 10.000 kr. online – 4 gode grunde

Vi kender alle sammen det med at være presset økonomisk. Måske trænger du til en ny cykel eller en computer til studiet, måske er du kommet ud for uforudsete udgifter, eller måske trænger du bare til at forsøde tilværelsen lidt. Uanset hvad din situation er, kan det være en oplagt idé at optage et onlinelån, og det er slet ikke så svært at komme i besiddelse af 10.000 kr. Men er det ikke dyrt og dumt? Ikke nødvendigvis, hvis du gør dit forarbejde ordentligt. Her er fire gode grunde til at optage et onlinelån.

Frihed til at vælge selv

I takt med den økonomiske udvikling i verden, og fordi den økonomiske krise stadig kaster skygger over bankverdenen, er antallet af udbydere inden for onlinelån blevet meget større, og det samme er dine muligheder. De mange virksomheder øger naturligvis konkurrencen, og det betyder, at du har en række af lån at vælge imellem. Du kan altså skræddersy dit lån, så det passer ind i din privatøkonomi uden at skulle betale en formue for det.

Samtidig slipper du for at skulle stille garanti, som det er tilfældet med et banklån. Der vil som regel heller ikke være nogen, der spørger dig, hvad pengene skal bruges til. Også her kan vi altså slå fast, at du har større frihed til at vælge selv.

Du er beskyttet mod dumdristigheder

Du har sikkert hørt det mange gange i forbindelse med onlinelån, men faktisk behøver det ikke være så dumt, som folk går og siger. Og for at det ikke skal være løgn, er du beskyttet mere, end du tror. Det er eksempelvis i denne forbindelse værd at pointere, at alle finansielle virksomheder i Danmark er under opsyn af Finanstilsynet – det gælder altså også for lånevirksomheder. Det er gjort, så du ikke bliver snydt eller udsat for en fuldstændig vanvittig aftale.

Samtidig er du som privatperson beskyttet mod dig selv i den forstand, at der altid vil være en buffer på 48 timer, fra du anmoder om et lån, til at du officielt kan acceptere det, også selvom du får svar på din anmodning inden for få minutter. På den måde kan du altså ikke bare låne en stak penge til et vilkårligt impulskøb.

Endelig er der mange lånevirksomheder, som har begrænsede muligheder for personer mellem 18 og 25 år. Det hænger sammen med, at din indkomst i disse år ofte er ustabil, og det forhindrer dig dermed i at indgå en aftale, som du ender med ikke at kunne tilbagebetale – og sikrer dig i værste fald mod at havne i RKI.

Lån 10.000 kr. som studerende

I forlængelse af ovenstående kan det måske se sort ud for studerende, som er havnet i studiemæssige problemer. Men det behøver faktisk ikke være så svært, for som studerende har du også gode muligheder for at låne penge med et SU-lån, som er et af de mest optimale lån, du overhovedet kan optage. SU-lånet optages i samarbejde med staten og din uddannelsesinstitution. Har du gået på din uddannelse i lang tid, har du endda mulighed for at låne med tilbagevirkende kraft.

Det vil altså sige, at du kan låne for alle de måneder, du har været optaget på studiet og dermed få 10.000 kr. – eller mere – lige ned i lommen på én gang. Og så får du med et SU-lån markedets billigste rente. Den skal du nemlig først hæfte for, når du er færdig med at studere.

Sammenlign dine muligheder online

Et lån bør være en velovervejet beslutning. Det skal passe ind i lige præcis din økonomi, fordi du har brug for det, og netop det kan du heldigvis finde masser af hjælp til på nettet. Selvom det kan være en labyrint at finde rundt i, er der flere internetsider, som har samlet dine muligheder på ét sted, så du kan sammenligne de forskellige lån.

En af de sider er TjekLån, som gør det muligt at holde de forskellige virksomheder op mod hinanden. Her skal du på forsiden blot indtaste, hvor mange penge du ønsker at låne, og hvor gammel du er, hvorefter du får vist dine muligheder i listeform. Her kan du sammenligne beløb, tilbagebetaling, rente og svartid, og så kan du se anmeldelser af den pågældende virksomhed. Prøv det lige her, hvis du vil låne 10.000 kr.