Hvad er et kviklån?

Du har sikkert hørt om kviklån, SMS-lån, hurtiglån eller minilån. Det er navne, der beskriver den samme type lån, og det er netop denne låntype, vi stiller skarpt på lige her.

Et mindre lån med en kort løbetid

Et kviklån er et mindre forbrugslån – typisk blot på få tusinde kroner. At det er et forbrugslån betyder, at pengene ikke er øremærket noget bestemt i modsætning til for eksempel et huslån eller et billån. Netop fordi et kviklån som regel ikke er særlig stort, har det også en kort løbetid. Faktisk skal du typisk betale pengene tilbage inden for blot nogle få måneder. Det er dermed ikke en langsigtet låntype, men et lån, der giver mening, hvis du har brug for en mindre sum penge her og nu.

 

Sådan optager du et kviklån

Er du interesseret i at optage et kviklån, kan du gøre det ganske nemt og hurtigt. Du kan ansøge om lånet på din udvalgte låneudbyders hjemmeside, og det tager typisk ikke mere end få minutter. Når din låneansøgning er sendt afsted, foretager låneudbyderen en kreditvurdering af dig. Det vil sige, at de kigger på din økonomiske situation og vurderer derefter, om de vil tilbyde dig et lån. Kreditvurdering sker som regel helt automatisk, og derfor går der typisk kun ganske få minutter, fra din ansøgning er sendt afsted, til du har et lånetilbud. Når du modtager lånetilbuddet, skal der ifølge dansk lovgivning gå minimum 48 timer, før du kan skrive under. De to døgn kan du bruge på at læse din låneaftale godt igennem, inden du sætter din underskrift. Når de 48 timer er gået, og du har skrevet under, får du pengene ind på din konto kort tid efter. Som regel har du dem samme dag, som du har skrevet under på låneaftalen. Det er altså en virkelig hurtig og nem måde at låne penge på.

 

Kravene for at kunne optage et kviklån

Som vi allerede har været inde på, er et kviklån ikke øremærket noget bestemt. Det vil sige, at du ikke skal redegøre for, hvad pengene skal bruges til eller sætte noget i pant. Der bliver imidlertid stadig stillet nogle forskellige krav til dig, før du kan optage denne type lån. For eksempel skal man hos de fleste udbydere have en dansk adresse for at kunne få lov til at låne penge. Hos de fleste er det ligeledes et krav, at man er dansk statsborger. Er du ikke det, kan du finde låneudbydere, der er tilfredse med en opholdstilladelse, men du skal kigge specifikt efter dem. Du skal stort set altid have et NemID for at kunne optage et kviklån online. Det skyldes, at du bruger det til at underskrive din låneaftale med. Ligeledes kan det bruges til at give adgang til e-SKAT, som typisk bruges til at foretage kreditvurderingen. Har du ikke et NemID, er der hos nogle udbydere mulighed for at underskrive i hånden, men det er dog noget, du bør undersøge først.