Hvordan er mine muligheder for lån trods RKI?

Du har ikke mange muligheder, hvis du ønsker at låne penge trods en registrering i RKI. Derfor er det også en proces, der kan vise sig at være tidskrævende. Det kræver oftest, at du skal kontakte mange långivere, inden én af dine låneansøgninger bliver godkendt – og derfor er du også nødt til at have god tålmodighed.

Der findes låneselskaber, der er villige til at låne penge ud til låntagere, der står i RKI, men antallet af disse långivere er dog meget begrænset – og det bliver kun mindre og mindre med tiden. Derfor er det også en nødvendighed, at du undersøger markedet nøje og ikke er for kritisk i forhold til dit valg af låneselskab.

Endvidere, så skal du selvfølgelig også være forberedt på, at du vil møde en del begrænsninger i forhold til at kunne optage lån, hvis du står anført som dårlig betaler i RKI. Eksempelvis vælger de fleste långivere at sætte et loft for, hvor mange penge, de ønsker at låne ud til folk i RKI, og det er sjældent synderligt højt.

Hvordan finder jeg nemmest långivere, der låner ud til RKI-registrerede?

Hvis du står i RKI, men fortsat har et behov eller ønske om at låne penge, så skal du finde én af de ganske få långivere, der er villige til at låne penge ud til dig. Det kan du gøre på flere måder. Den nemmeste måde er dog at finde en god oversigt over lån trods RKI, hvorefter du kan sende ansøgninger til disse udbydere.

I og med, at markedet i dag er stort og byder på rigtig mange långivere, så er det svært og tidskrævende, at finde frem til netop de ganske få udbydere, der låner penge ud til de danskere, der står registreret i et register som RKI eller Debitor Registret. Derfor er den bedste løsning også at gøre brug af en god oversigt.

Der findes mange sammenligningssider, der hjælper med at skabe gennemsigtighed på lånemarkedet. Det er dog ikke dem alle, der har valgt at allokere ressourcer til at lave en oversigt over RKI-lån. Det skyldes ikke blot, at det er tidskrævende, men også, at det sjældent er en god idé, at låne penge, hvis du står i RKI.

Vær sikker på, at du vil låne penge trods din RKI-registrering

Hvis du går med overvejelserne om, at optage et lån, selvom du står registreret i RKI, så er det vigtigt, at du sikrer, at det er det rette valg. Hvis du allerede står i RKI, så er der en stor sandsynlighed for, at du ikke har synderligt godt styr på din økonomi. Derfor er det sjældent en god idé, at du vælger at låne flere penge.

Endvidere, så bør det også understreges, at det er markant dyrere at låne penge, hvis du står i RKI, da det er en stor risiko for långiver. Derfor er det ikke sikkert, at det er noget, du har råd til, da der er en stor sandsynlighed for, at du allerede har en presset økonomi i forvejen. Overvej det derfor meget nøje.