Hvad er et SMS lån?

Er du nysgerrig på, hvilke former for lån det er muligt for dig at tage? Nogle gange går livet i en retning, som man ikke kan forudse. Ofte når man har behov for et hurtigt lån, er det fordi der sker uforudsete handlinger, eller livet tager en uventet drejning. Sms lån er et lån, som med nutidens teknologi er blevet en mulighed. Læs mere om, hvad et SMS lån er, og hvad der er fordele og ulemper ved det.

 Der findes mange forskellige former for lån, og det kan være svært at finde rundt i alle de forskellige termer, der knytter sig til det. Her kan du blive lidt klogere på, hvad et SMS lån er, hvad det indebærer og hvilke fordele og ulemper, der er ved SMS lån.

SMS lån, hvordan var det lige med det?

Et SMS lån, er som navnet hentyder er et lån som du tager via SMS. Det er kendt for at være et af de hurtigste og mest ukomplicerede former for lån. Det er fx muligt at tage et

lån 10000 kr. I takt med at teknologien har udviklet sig, er der kommet mange online alternativer til de fysiske banker, som vi nok alle kender. For mange er det mest naturlige at opsøge banken, hvis man går med overvejelser om et lån.

Det er i de fleste tilfælde også en rigtig god løsning. Men hos bankerne er låneprocessen lang og banken kræver mange oplysninger fra dig, som låner, før at de vil godkende et lån. Dette gør bankerne selvfølgelig, fordi penge ikke er noget, man skal kaste om sig med. De tager de foranstaltninger, som de mener er nødvendige for, at de kan udskrive et lån. Det er meget normalt for den almene dansker at tage lån, fx når der skal købes hus, bygges om eller købes bil.

Eksempel på et SMS lån

Med tiden er der dukket flere og flere online udbydere op, som er yderst konkurrencedygtige, og som kan tilbyde en hurtigere udbetaling end banken kan. Hvis du har brug for en hurtig udbetaling, er den hurtigste løsning derfor et SMS lån, som også kaldes et Quicklån, nemlig grundet den hurtige udbetaling. Du skal være opmærksom på at når du tager et SMS lån så er dine årlige omkostninger i procent, ÅOP, højere end hvis du vælger at tage et lån i banken. Det vil sige at lånet ’koster’ mere.

Det lyder måske mærkeligt, at nogle penge skal koste mere end andre, fordi 10000 kr. er vel bare 10000 kr, men ÅOP er en procentdel af lånet, som skal betales tilbage, således at du faktisk betaler flere penge tilbage end du har lånt til at starte med.  Et eksempel er, hvis du tager et lån på 10000 kr, og din ÅOP er 10%. De typiske quicklån, løber over 12 eller 24 måneder. I dette eksempel løber det over 24 måneder. Det vil så sige, at når du i løbet af de 24 måneder har betalt lånet tilbage har du i alt betalt 11000 kr. tilbage.