Sjov med spil

Der er ikke noget mere underholdende en et godt spil der virkelig sætter hjernen på prøve og lader sig udfordre. Spil behøves ikke nødvendigvis blive gjort i selskab med familie, venner og veninder eller kæresten for at være sjovt. Vi har derfor fundet 2 spil som uden tvivl vil underholde, også bare dig alene.

Krydsord

Krydsord har eksisteret i mange år og findes i flere forskellige varianter og sværhedsgrader. Særligt velegner kryssord sig når man er på farten, da man hurtigt kan få mange timer til at gå med at spekulere over de rette løsningsord. Har du mange timers offentlig transport til og fra arbejde, eller skal du ud på en længere rejse, kan krydsord få timerne til at gå hurtigere. Selv hvis du bare sidder derhjemme en søndag eftermiddag, er krydsord også godt tidsfordriv samt fantastisk hjernegymnastik.

Hvordan fungerer krydsord?

Krydsord er i sig selv meget simpelt at gå til. En krydsordsopgave er oftest udformet som en bogstavsopgave hvorudfra man skal finde de rette løsningsord ud fra opgivne ledetråde. De enkelte ord ligger på kryds og tværs af hinanden, hvorfor spillet netop er navngivet krydsord. Der findes dog mange andre strukturer der afviger fra det almindelige. Der er derfor masser af muligheder for at slå sig løs i det store udvalg af krydsordsopgaver verden over.

Kabale

Et andet fantastisk spil er kabale, som både kan spilles med et almindeligt kortspil men senere hen også er udvidet til online format. Kabal spill er ganske populært blandt mange, da det ligesom krydsord er udfordrende tidsfordriv som sætter hjernen på prøve. Der findes mange forskellige kabaler, så det er muligt at finde en kabale der er tilpasset lige nøjagtigt dit niveau. Flere vil mene at lægge kabale handler mere om held end forstand, men det kræver rent faktisk god hukommelse og strategisk tænkning hvis kabalen skal kunne gå op.

Hvordan lægger man en kabale?

Alle kan lære at lægge kabale og det er nemt at komme i gang. Den mest velkendte kabale er 7 kabalen, og oftest også den folk starter ud med hvis det er deres første gang med at lægge kabale. Før selve spillet kan begyndes blandes kortene, hvorefter de lægges ud på bordet i et fastlagt mønster alt efter hvilken kabale der er tale om. Herefter gælder det om at få alle kortene til at passe og gå op med hinanden så de passer i kulør og tal. Spillet slutter når kabalen er gået op eller man ikke har flere træk.