Spilder du penge på alternativ behandling?

Hvis du bruger penge på alternativ behandling, så er der stor sandsynlighed for at du snyder dig selv. I en ny bog ‘Trick or Treatment‘ undersøger den populære amerikanske forfatter til flere videnskabelige bøger, Simon Singh, mange forskellige typer alternativ behandling, og i langt de fleste tilfælde viser det sig at behandlingen er spild af penge.

Det skal du holde dig fra:

Her er bare nogle af de populære typer alternativ behandling, som er fuldstændig virkningsløse: Akupunktur, detox (afgiftningskur), feng shui, homøopati, kiropraktik, tarmskylning, zoneterapi osv. Og dertil kommer et hav af mindre udbredte behandlingsformer.

Det virker:

Ikke alt er humbug. Nogle behandlingsformer kan i et vist omfang have en videnskabeligt dokumenterbar positiv effekt, dog ofte i begrænset omfang. Det gælder fx fiskeolie, meditation, osteopati, tai chi, yoga og forskellige former for urter, såsom havtorn og johannesurt. Men måske skal du alligevel beholde kreditkortet i lommen, for ofte er resultaterne meget begrænsede.

Placebo

Når nogle alligvel oplever en gavnlig effekt af virkningsløs alternativ behandling, så skyldes det placebo-effekten: Hvis du gerne vil tro på at noget virker, er det let at bilde sig ind at det virker. I mange tilfælde kan alene det at man får en positiv indstilling til sin situation, gøre situationen meget bedre.

Jeg kan godt anbefale bogen. Køb den hos SAXO for 189,95 kr. eller lån den på biblioteket. Jeg har læst flere bøger af Simon Singh, og han skriver godt og troværdigt.