Tjen 3 millioner på at lave ingenting

Ja, overskriften er god nok, men desværre gælder det kun hvis du ryger.

Hvis du til gengæld er ryger, kan du super let tjene 3 mio. kroner, nemlig ved at lade være med at ryge. Alt hvad der kræves er, well, at du lader være. Det er da en superlet måde at tjene 3 mio. kroner på. Ok, du kommer også til at leve 7-8 år længere, så du har brug for flere penge til hele livet, men til gengæld opnår du også højere livskvalitet ved at lade være med at ryge.

Det viser en beregning som pensionsselskabet Sampension har lavet. Hvis du  i stedet for at ryge 20 cigaretter om dagen, satte pengene ind på en pensionsopsparing, så ville du tjene 3 mio. i den anden ende af livet, hvis du stoppede som 25 årig.

Ud over de penge du sparer, er du også sundere, hvilket bl.a. betyder færre sygedage, bedre karrieremuligheder og længere tid på arbejdsmarkedet  – faktorer som spiller en stor rolle for den samlede livsindtægt.

Jeg ved ikke med jer, men jeg er i hvert fald glad for de mange hundrede tusinde kroner jeg indtil videre har sparet ved ikke at ryge.

32 kommentarer

Spring til kommentar-formularen

 1. Fed overskift. Måske kunne man spare endnu mere, hvis man også kalkulerer for fremtidig prisstigninger på cigaretter 🙂

 2. Endnu et glimrende argument at præsentere for rygerne, når de er irriterende og ryger en op i hovedet..

 3. Det kræver så også, at man stadig lægger pengene til side hver eneste dag. Men interessant fakta.

 4. Et ret interessant regnestykke. Jeg er blot glad for, at jeg aldrig har brugt så meget som en enkelt krone på smøger -og dermed sparer 3 millioner.
  Men som ryger må det da motiverer, sådan et lille regnestykke, til at stoppe 🙂

  • Fw on 30. juni 2011 at 20:37
  • Svar

  hehe jeg er 25 og har besluttet at prøve at stoppe med at ryge på mandag. så det kunne da være man hver måned skulle sætte månedens rygepenge i banken…;) fedt hvis man virkelig fik det gjordt…;)

  • Lærke on 13. juli 2011 at 04:58
  • Svar

  Når man så skal til at nyde pensionen, kan man glæde sig over at man har så mange penge at ryge og rejse for.!

 5. Uff.. Jeg tror sgu snart, jeg må stoppe med de smøger…

 6. Lærke: Spørger du mig, ville jeg hellere bruge det sparede når jeg fik muligheden for det, end at vente til jeg blev gammel. Desværre har jeg set flere i min omgangskreds som er “smuttet” tidligt – faktisk først når de lige er begyndt at leve livet – samt familie der ikke er så friske at de eksempelvis kan tage på ferie. Så hellere bruge de 3 mil løbende, frem for at sidde på sine gamle dage og ærge sig over at de bare står på kontoen

 7. Indtil for 2 år siden røg jeg 2 pakker om dagen og min kæreste 1. Nu bor jeg ikke DK, men i Schweiz hvor cigaretterne er en lille smule dyrere og har udregnet den således:

  3 pakker cigaretter af DKK 40 = DKK 120/dag x 50 år (jeg var 26 på daværende tidspunkt) = afrundet DKK 2,2 mio…men ok med nogle seriøse renter kan det nok lade sig gøre…(husk, min udregning er for et par, der ryger 3 pakker om dagen!)

  Men til alle dem der skulle være i tvivl; at stoppe med at ryge kan sagtens betale sig – også af andre årsager end de økonomiske.

 8. Hmm interessant 🙂 – det kunne være man skulle skære ned fra 60 til 20 smøger og så tjene 1 million – det er da osse penge 😉

 9. Ja nu er rygning jo en skidt ting og de penge kunne man bruge på mange andre ting, men man kunne jo gøre det med mange andre ting som måske heller ikke er så sunde, der er ihvertfald mange der snildt bruger 1000-1200kr hver weekend på at gå i byen og drikke sig i hegnet.

 10. Må indrømme jeg overvejer kraftigt at stoppe med at ryge efter jeg så den beregning 🙂

 11. Hehe det må da kunne få alle til at at blive røgfri med den overskrift

  genialt!

 12. Arrhh hvad? Her troede jeg, at jeg endelig havde fundet en fed fidus. Men overskriften fangede da 😉

 13. Ja, det sætter virkelig tingene i perspektiv!

  Jeg er 20 og ikkeryger, jeg føler lige jeg har tjent 3 millioner 🙂 – tak for det!

 14. Jeg er desværre ikke-ryger, men jeg synes alligevel jeg vil tilkendegive min respekt for argumentet og budskabet i dette indlæg 🙂

 15. Man kan roligt sige at din overskriver lever helt hold til det gamle ordsprog “Hvad der er sparet er tjent”

  Jeg tror ikke der er mange rygere der regner hvad hvad deres last egentlig koster dem – 3 mio. er altså rigtig mange penge i min verden.

 16. He he, ja godt man er ikke ryger…

  Men det store spørgsmål er vel hvad skal jeg nu bruge de 3 millioner til? 🙂

 17. 3 millioner ville ikke være nogen slem pensions opsparing at have 😀
  Men et perfekt argument jeg kan bruge over for nogle af mine venner!

 18. Utroligt, hvor meget man kan spenderer på cigaretter. Der er undersøgelser, der har vist, at over 50% ikke-rygere, der indlægges for lungekræft, får konstateret sygdommen grundet passiv rygning – så rygning har ikke kun en negativ konsekvens for én selv, men også for folk omkring os. Derudover går mange af skatteydernes penge på behandling af sygdomme relateret til rygning.

  Udover at vi mister penge, udsætter andre for passiv rygning, ødelægger vores helbred, misfarver og ødelægger vi også vores tænder. Dette kan man selvfølgelig få bugt med via en tandblegning, men ville det ikke være bedre helt at stoppe? Det vil komme alle til gode! 🙂

  • lis larsen on 9. oktober 2011 at 17:36
  • Svar

  jeg er godt træt af alt den snak om os der rygere, men hvis vi alle sammen sagde på en gang, vi stopper nu, så fik piben en anden lyd, for så stiger skatterne, så kommer der jo ingen penge ind på den galej,, ja vi rygere og hvad så, det har mennesket jo gjort i mange år og så fordi at forskerne har fundet ud af at det er meget farligt så er det usundt at ryge,, men prøv lige har hør her, en mand på 108år røg en cigar hverdag, uden at tage skade af det,,, på et tidspungt var SUKKER også farligt, men blev lavet om kort tid efter, nu er det ik farligt mere, men alt hvad FORSKERNE siger er FARLIGT, så hopper vi alle med på vognen,, det kan da ik alt være dem der har rat, det er da op til en selv om man vil med på vognen,,,,,

 19. Hej Lis. Undskyld jeg er så direkte, men det er noget vås du skriver.

  Skat: Der er afgift på cigaretter, ja, men der er også enorme udgifter ved at behandle sygdomme folk har fået af rygning. Rygere belaster sundhedsvæsnet i langt højere grad end ikkerygere. Når de oftere er syge, arbejder de mindre og betaler dermed mindre i skat.
  De 3.000.000 kr. du kunne spare ved ikke at ryge, ville du jo bruge på andre ting, som du så betalte moms af, og dermed stadig bidrage til statskassen. Staten er ikke afhængig af afgifter fra rygning. Det ville være langt bedre hvis alle holdt op. Man narrer sig selv hvis man tror man gør noget godt for andre ved at ryge.

  Læs mere om rygning her: http://www.sst.dk/Sundhed%20og%20forebyggelse/Tobak/Rygning%20og%20sygdom.aspx

  Forskning: Man skal naturligvis tro på hvad forskere siger. Forskere bruger meget grundige metoder til at dokumentere deres konklusioner. Hvad ville være pointen i at have universiteter hvis vi alligevel ikke tror på det de fortæller? Alt vi omgiver os med, huse, biler, fjernsyn, er et resultat af forskning. Hvis vi holdt med at tro forskerne, ville vi vende tilbage til at leve i middelalderen.
  Hvis du har læst noget selvmodsigende om sukker, har du enten ikke rigtig forstået det du læste, eller også har skribenten ikke formidlet det ordentligt. Det er ikke forskernes skyld.

  • lis larsen on 14. oktober 2011 at 13:47
  • Svar

  ja ja,, det kan nu godt være at du har ret, men hvorfor skal vi alle sammen leve livet lige så røvkedeligt som naboen, fra man bliver født skal man i vuggestue der efter børnehave der efter skolen der efter uddanelse, mænd bliver kald ind for at være soldat og nogle bliver kasseret, men prøver man på at leve sit liv på en anden måde, er man udstød at samfundet lige med det samme,,,,

  det der med at tobak er skadlig, ja det er det vel, men det må sku da være op til den peson som ryger om man vil det eller ej,,,

  person biler, busser og fabriker de sviner da også vores samfund til, men er der nogen der brokker sig over det, ja måske, men det høre vi bare ik så meget om, men fordi at man kan se mig gå på gaden med en smøg i hånden, så er jeg straks en af dem der bliver stød ud af samfundet,,, helt ærlig,, FEJ LIGE FOR JERES EGEN DØR FØRST, INDEN I FEJER FOR ANDERS,,,

 20. Personbiler, busser og fabrikker er en nødvendighed for at opretholde det her samfund. Det er cigaretter som sådan ikke.

  Rygere er en dårlig forretning for Danmark.

 21. Lis, naturligvis er det op til den enkelte hvad man vil bruge sin livsindkomst på. Men jeg synes det er vigtigt at man foretager sine valg her i livet på så oplyst grundlag som muligt.

  Det er en myte at rygere har det sjovere. Al forskning tyder på at ikke-rygere lever både længere og bedre end rygere. Hør fx Bente Klarlunds foredrag om emnet her: http://www.dr.dk/P1/rosenkjaer/BenteKlarlundPedersen/Udsendelser/20110713142635.htm

  Jeg kan ikke se hvorfor mit liv skulle blive sjovere bare fordi jeg valgte at bruge alle mine penge på cigaretter, der gør mig syg og giver mig en tidlig død med et langt, ubehageig sygdomsforløb forud.

  Jeg synes måske også det er begrænset hvor original man er bare fordi man ryger. For 3 millioner kr. tror jeg man kan finde mange andre noget mere anderledes måder at leve sit liv på.

 22. jeg har ikke røget i snart 2 mdr. før købte jeg en pakke om dagen, hvor at jeg nu fylder pengene i min sparegris og hold da op allerede nu er jeg virkelig overrasket over at se hvor mange penge jeg normalt røg op hver eneste måned

 23. Problemet med rygere, er at de som regel har meget svært ved at stoppe med at ryge. Der burde være mere hjælp at hente, hvis man er en af de rygere, som virkelig ønsker at stoppe men ikke kan. Men 3 millioner.. det er en pæn potion penge 🙂

 24. Rigtig spændende indlæg! Det kunne da være, man skulle begynde at ryge, for så at stoppe igen. 😉 Jeg vil da lige anbefale dit gode råd til mine venner, der ryger og samtidig klager over økonomien.

 25. Det er da helt utrolig så mange penge der bliver brugt på det! 🙂 Vil da lige dele den her med mine venner det ryger.

  • Mai on 16. december 2011 at 12:50
  • Svar

  Vildt fedt argument at fyre af til en ryger: Vil du gerne tjene 3 mio.? Så stop med at ryg!
  Jeg har intet problem, med at virke en smule irriterende på folk. Jeg oplever ofte, at det er, hvad der skal til, for at folk vågner op..

 26. Hej Ruben

  Ville lige gøre dig opmærksom på dette: http://blog.wazzo.dk/?p=11

  Har bedt ham om at fjerne det gennem et indlæg på Amino, men nu må vi se.

 27. Shit… Er nødt til at stoppe med det skidt jo..

Skriv et svar

Your email address will not be published.