Tjen ekstra penge på aktier

Handel med aktier har traditionelt set været en af de mest spændende investeringsmuligheder, da den tilbyder en bred vifte af sektorer, industrier og lande at vælge imellem. I dag er det dog ikke kun investorer, der kan handle med aktier. Det kan du også.

Det kan dog være en smule uoverskueligt at finde hoved og hale i, og derfor har vi samlet en kort oversigt over, hvordan du kan blive klogere på aktiehandel, og hvad du kan gøre for at komme i gang.

Bliv klogere på aktiehandel

Før du går i gang med noget som helst, er det vigtigt, at du er sat ordentligt ind i aktiehandel. Du er nemlig nødt til at have noget basisviden, inden du investere dine penge i aktier, så du ikke risikerer at miste dine penge allerede fra start. Hos ETX Capital kan du lære mere om, hvordan du handler med aktier. ETX Capital er en online handelsudbyder med handelsteknologi og undervisning omkring aktier.

Hos ETX Capital kan du læse det online kursus om aktier, der blandt andet kommer omkring, hvad aktiehandel er, og hvordan du handler. Her kan du også få råd og strategier og få noget at vide om risiciene ved aktiehandel. Hvis du starter der, er du sikker på at få en god introduktion i aktiehandel.

Aktiehandel er i dag tilgængeligt for flere – også dig

Der er flere grunde til, at aktiehandel er tilgængeligt for flere personer i dag. Det er blandt andet på grund af indførelsen af Spread Betting og CFD-handel. Spread betting er en type væddemål, som er baseret på resultatet af en begivenhed, hvor gevinsten kommer fra graden af rigtigheden af satsningen – mere end et simpelt resultat, hvor du enten vinder eller taber, som man kender ved faste bookmaker-odds.

En anden faktor er udbredelsen af nye bærbare computere og smartphones, som kan en del mere end førhen. De har været med til at introducere aktiehandel til et helt nyt publikum ved at sænke priserne og ved at tilbyde masser af handelsmuligheder med større fleksibilitet. Det betyder altså, at det er nemmere for dig at begynde at investere i aktier.

Brug dine penge fornuftigt

Når du er nybegynder inden for aktiehandel, er det vigtigt, at du starter forsigtigt og fornuftigt, når du skal investere dine penge. Det kan du gøre ved for eksempel at bruge Klodshans-metoden, når du skal investere i aktier. Den går ud på at handle så lidt som muligt og sprede dine penge på så mange forskellige typer aktier som muligt.

Start med at spare nogle penge op, som udelukkende skal bruges til aktier. Så er du sikker på, at det ikke er penge, som du skulle have brugt til noget vigtigt i dit budget. Brug derefter de første penge på at købe en tilfældig aktie. Efter noget tid skulle du gerne have tjent lidt flere penge på denne aktie, og de penge bruger du på en ny aktie. Det skal gerne være en helt anden aktie og må altså ikke komme fra samme type virksomhed.

Sådan fortsætter du, indtil du måske har ti forskellige aktier. Så venter du igen, og når du har ventet et godt stykke tid, så køber du ikke flere nye aktier – du køber kun op af en af de aktier, du har i forvejen. Det skal være den aktie, der klarer sig dårligst. De dårligste har nemlig bedst chance for at stige i værdi. Det kræver dog en del tid, men det er en meget sikker måde at forøge dine penge på.