Genvej til billige designermøbler

En af 10000kr.dk’s læsere har sendt et rigtig godt tip til hvordan man kan spare mange tusinde kroner på kendte designermøbler. Jesper skriver:

Jeg har i flere år godt kunne tænke mig en eller flere af Arne Jacobsens gamle designklassikere; Ægget, Svanen o.lign., men aldrig rigtigt haft pengene til at købe disse møbler. Det er efterhånden blevet til flere timelange diskussioner med fruen i huset, om hvorvidt vi skulle bruge så mange penge på inventar til hjemmet. I forbindelse med vores seneste huskøb i foråret ’10, blev vi enige om at undersøge mulighederne for at købe Ægget brugt. Til vores store forskrækkelse kostede stolene over 30.000 kroner per styk, selvom de var flere år gamle og havde fået en del rynker i læderet.

Jeg har alle dage sagt, at en kopi var aldeles udelukket. Jeg sætter pris på kvalitet og design og vil selvfølgelig gerne betale, hvad det koster. Jeg måtte dog sande, at 30.000 kroner for en stol var en prisklasse over, hvad vi havde råd til. Jeg begyndte derfor i smug at kigge på de såkaldte kopimøbler og læste en masse om reglerne på området. Umiddelbart kunne jeg ikke finde noget ‘ulovligt’ ved disse møbler, da reglerne i udlandet åbenbart er mere lempelige end i Danmark. Efter en god snak med konen besluttede vi os for at prøve lykken, og jeg bestilte derfor to eksemplarer af Ægget i sort læder fra hjemmesiden voga.com. Pris inklusiv én skammel: 18.000 kroner! Det lød jo næsten for godt til at være sandt, men ud fra bedømmelserne på bl.a. Trustpilot, lod dette ene engelske firma rent faktisk til at kunne levere varen. Samtidig havde en kollega lige modtaget noget belysning fra den samme hjemmeside, og han var meget tilfreds med begge hans lamper. Vi krydsede fingrer og håbede på det bedste.

Vi måtte desværre vente to uger længere end hvad vi først blev lovet, men det skyldtes ifølge deres kundeservicemand (som talte dansk), at den ene stol ikke var gået igennem kvalitetskontrollen i første omgang. Den var derfor blevet ompolstret, hvilket vi selvfølgelig var glade for. Vi har nu haft de to stole i nogle måneder, og jeg må sige, at vi er ovenud tilfredse. Under vores nyligt overståede ferie i Italien talte vi om, at vi rent faktisk har fået to stole, én skammel og en uges ferie ved Gardasøen for den samme pris, som vi skulle have betalt for en brugt version af det originale ‘Æg’ !

Der findes mange sider, som tilbyder kopimøbler til gode priser. Bedømmelserne på trustpilot af de forskellige firmaer er meget blandede, men der er dog enkelte, som får ros af næsten alle deres kunder. Vi vil gerne anbefale voga.com, som virkelig har løftet opgaven flot. Det har været en stor fordel at vi har kunnet kommunikere på dansk med deres kundeservice.

Jeg har ikke selv erfaringer med voga.com eller lignende firmaer, men jeg synes det lyder som et rigtig godt tip. Jeg kunne godt finde på at kaste mig ud i det næste gang jeg skal have møbler.

Har du erfaring med at købe designermøbler på denne måde, så smid gerne en kommentar nedenfor.