Genvej til billige designermøbler

En af 10000kr.dk’s læsere har sendt et rigtig godt tip til hvordan man kan spare mange tusinde kroner på kendte designermøbler. Jesper skriver:

Jeg har i flere år godt kunne tænke mig en eller flere af Arne Jacobsens gamle designklassikere; Ægget, Svanen o.lign., men aldrig rigtigt haft pengene til at købe disse møbler. Det er efterhånden blevet til flere timelange diskussioner med fruen i huset, om hvorvidt vi skulle bruge så mange penge på inventar til hjemmet. I forbindelse med vores seneste huskøb i foråret ’10, blev vi enige om at undersøge mulighederne for at købe Ægget brugt. Til vores store forskrækkelse kostede stolene over 30.000 kroner per styk, selvom de var flere år gamle og havde fået en del rynker i læderet.

Jeg har alle dage sagt, at en kopi var aldeles udelukket. Jeg sætter pris på kvalitet og design og vil selvfølgelig gerne betale, hvad det koster. Jeg måtte dog sande, at 30.000 kroner for en stol var en prisklasse over, hvad vi havde råd til. Jeg begyndte derfor i smug at kigge på de såkaldte kopimøbler og læste en masse om reglerne på området. Umiddelbart kunne jeg ikke finde noget ‘ulovligt’ ved disse møbler, da reglerne i udlandet åbenbart er mere lempelige end i Danmark. Efter en god snak med konen besluttede vi os for at prøve lykken, og jeg bestilte derfor to eksemplarer af Ægget i sort læder fra hjemmesiden voga.com. Pris inklusiv én skammel: 18.000 kroner! Det lød jo næsten for godt til at være sandt, men ud fra bedømmelserne på bl.a. Trustpilot, lod dette ene engelske firma rent faktisk til at kunne levere varen. Samtidig havde en kollega lige modtaget noget belysning fra den samme hjemmeside, og han var meget tilfreds med begge hans lamper. Vi krydsede fingrer og håbede på det bedste.

Vi måtte desværre vente to uger længere end hvad vi først blev lovet, men det skyldtes ifølge deres kundeservicemand (som talte dansk), at den ene stol ikke var gået igennem kvalitetskontrollen i første omgang. Den var derfor blevet ompolstret, hvilket vi selvfølgelig var glade for. Vi har nu haft de to stole i nogle måneder, og jeg må sige, at vi er ovenud tilfredse. Under vores nyligt overståede ferie i Italien talte vi om, at vi rent faktisk har fået to stole, én skammel og en uges ferie ved Gardasøen for den samme pris, som vi skulle have betalt for en brugt version af det originale ‘Æg’ !

Der findes mange sider, som tilbyder kopimøbler til gode priser. Bedømmelserne på trustpilot af de forskellige firmaer er meget blandede, men der er dog enkelte, som får ros af næsten alle deres kunder. Vi vil gerne anbefale voga.com, som virkelig har løftet opgaven flot. Det har været en stor fordel at vi har kunnet kommunikere på dansk med deres kundeservice.

Jeg har ikke selv erfaringer med voga.com eller lignende firmaer, men jeg synes det lyder som et rigtig godt tip. Jeg kunne godt finde på at kaste mig ud i det næste gang jeg skal have møbler.

Har du erfaring med at købe designermøbler på denne måde, så smid gerne en kommentar nedenfor.

14 kommentarer

Spring til kommentar-formularen

 1. Hej du,

  Jeg har selv gode erfaringer med http://www.replica-design.com/ – så det site kan jeg egentligt godt anbefale.

 2. Det lyder virkelig interessant, for der er mange af de designer møbler der er uhyrligt dyre i forhold til det materiale de er lavet af. Det meste af prisen er jo ofte pga. det er så stort et stykke kunst og så vigtigt et “brand” som det nu er. Fx en poul kjærholm sofa til over 200.000 kr. Det er lidt mere end de fleste lige kan hoste op med.

  Så kunne det da være super frækt at have en kopi som er nøjagtig mange til så ingen kan se forskel, men til en tiendedel af prisen. For det er jo ikke fordi sofaen er lavet af guld eller noget 🙂

  Er der nogen af jer derude som har hørt eller set om kopier af poul kjærholm sofaer?

 3. Synes sku også næsten det lyder for godt til at være sandt 😀 Jeg synes nemlig at det er det rene galskab, når de tager så mange penge for noget, bare på grund af mærket. Jeg har desværre ikke set kopier af poul kjærholm sofaer, men er selv meget interesset, hvis nogen finder noget 🙂

 4. Kopi design møbler er pengebesparende ja, men kvaliteten er heller ikke det samme. Materialer er heller ikke det samme bla. læder kvalitet er der kæmpe stor forskel på, jeg har set flere kopi af ægget monteret med en billige svinehud, skallen i ægget er jo nok heller ikke i den samme kvalitet som en kopi. Kopierne er pæne og vellignede – men kvalitet er IKKE det samme. Men min 15 års erfaring inden for møbler vil jeg hellere samling pris kontra kvaliteten. Hvis vi tager det ægte æg – kvaliteten er høj, prisen er høj og prisen i forhold til kvaliteten den er høj.
  Kopien: kvaliteten dårlig/middel, prisen er middel/høj, i min vurdering er pris FOR høj i forhold til den kvalitet man får for pengene.

 5. tak for tippet lyder rigtig spændene

 6. Meget interessant stof!
  Og du har helt ret i at 30.000 kr for et brugt “æg” er meget dyrt. Så tusind tak for denne hjemmeside, den vil jeg da lige kigge nærmere på 😉

  Mvh. CJ

  • Bo on 12. november 2010 at 15:46
  • Svar

  Interessant artikel. Selvfølgelig skal man blot passe på, at det er en troværdig virksomhed, som man vælger at købe sine kopi-møbler hos, så det ikke ender som gårsdagens udsendelse af Basta på TV2, hvor flere kunder var blevet snydt i forbindelse med køb af kopi-møbler. På den anden siden kan man jo blive snydt på så mange måder, hvis ikke man er opmærksom. Det vigtigste er, at man undersøger, hvad det er man køber og hos hvem, før man vælger at placere sin ordre. Så skal det nok gå.

  Mvh.
  Bo

  • Olaus on 21. november 2010 at 16:54
  • Svar

  Ville da godt selv kunne finde på at købe kopimøbler, og ser da intet fordækti dette.

  Men i skal være opmærksomme på at lige så snart i har købt disse møbler på lovlig vis i en udenlandsk butik, så er de stort set værdiløse.
  I kan nemlig ikke sælge disse igen herhjemme, hvis og når i nu engang bliver trætte af dem, uden at overtræde dansk lovgivning på området.

  Synes at dette er et overset problem, specielt sammenlignet med originalerne, der ikke taber værdien på samme måde.

  Olaus

  • Rene on 1. december 2010 at 15:32
  • Svar

  Ja det er meget smart med de der kopi møbler men jeg har nu vented i 4 mdr og VOGA bliver ved med at udsætte lev. det er sku nok plat og svindel øv

 7. Jeg vil da helt sikkert få mig en ægget replica.

  kvaliteten er måske ikke 100 % i forhold til den ægte, men prisen på en replica er fin til mig. og det kunne da være fedt. ingen kan jo se forskel

  • Martin on 13. februar 2011 at 18:11
  • Svar

  ja det ku være fedt at have en kopi af ægget så jeg kan vise mine venner at jeg har succes-se jeg har ægget.
  Og hvis de spør om den er ægte siger jeg bare ja.
  Jeg vil gerne have brandet, men vil ikke betale værdien.
  jeg tror også jeg skifter mazdalogoet ud med et mercedeslogo.

  Er dette opsnobberi????

 8. Hahah, billige designmøbler minder mig om at vores blev stjålet, :b Men min personlige mening at man sagtens kan finde en stol hvor man sidder lige så godt. Men selvfølgelig er det fedt og kunne sige man lige netop har de stole, og det giver jo også noget præstise. Jeg giver fuldstændig Martin rart. brandet vil man gerne ege, men man vil sgu ikke betale værdien af det. 🙂

  • Max on 4. oktober 2011 at 01:31
  • Svar

  Hej alle,
  Der er nu intet der slå den ægte vare. Og ligemeget hvor ofte de engelske kopifirmaer lover, at deres møbler er 100 % identiske med originalerne, er det bare ikke sandt. Alle der har siddet i et Æg, set læderet og den måde det er syet på, vil hurtigt se og mærke forskellen. I vores firma skulle vi bruge 2 æg til en udstilling med havde ikke lige råd til, at købe dem, derfor lejede vi dem via http://www.designermoebler.com – måske en god idé, til dem der kun skal bruge designermøbler i kort tid.

  /Max

 9. Sjovt, har aldrig hørt om at leje møbler.. Men hvorfor ikke, man kan jo leje gucci tasker og jeg ved ikke hvad.. 🙂

Skriv et svar

Your email address will not be published.