Hvordan investere i Bitcoin?

Investering i kryptovaluta er for alvor blevet populært de seneste år. Populære kryptovalutaer som Bitcoin, Etherum og IOTA, er blevet store aktører på det globale investeringsmarked, og det er der en god grund til. Det er stadig Bitcoin, der er den største kryptovaluta, men hvordan investerer man?

Hvad er Bitcoin?

Bitcoin har oplevet astronomiske op- og nedture i de godt 10 år, som den har eksisteret som kryptovaluta. Bitcoin er en krypteret elektronisk valuta, det vil sige, ta den udelukkende eksisterer digitalt som en lille datafil. Denne kan man så investere i, ved at købe og sælge Bitcoins. I dag kan man faktisk også betale med Bitcoins flere steder, blandt andet hos enkelte rejsebureauer, hoteller og flyselskaber, men også i diverse webshops.

Bitcoin er en såkaldt decentraliseret valuta. Det vil helt enkelt sige, at der ikke er nogen der ejer den. Værdien bestemmes heller ikke af en centralbank eller et pengeinstitut. Bitcoin er helt uafhængig, og værdien på bitcoin fungerer dermed lidt som med for eksempel boligmarkedet. Det handler om udbud og efterspørgsel. Det er altså ‘hypen’ der beslutter, hvor meget Bitcoin er værd, den er simpelthen det værd som folk vil betale for den. Dette skaber en noget volatil valuta, og det er også derfor, man kan investere aktivt i kryptovalutaer som Bitcoin.

Bitcoin er baseret på en teknologi der verificerer hver enkelt transaktion, der hedder blockchain-teknologi. Denne revolutionerende teknologi, kommer nok til at overleve, uanset hvad der sker med Bitcoin i fremtiden.

Flere og flere har tro på, at kryptovaluta vil være en del af en global valuta i fremtiden, men om det bliver Bitcoin eller en af de andre aktører, det er der ingen der kan sige sikkert endnu.

Der findes flere kryptovalutaer end Bitcoin, der også har vundet stor popularitet de seneste mange år. Det man skal overveje, når man skal finde ud af hvilken kryptovaluta man skal investere i, er hvilken en, man tror vil være den dominerende kryptovaluta også i fremtiden. Selv om de fleste kryptovalutaer er baseret på blockchain teknologi, så er der forskellige udgaver af denne, der har andre fordele og ulæmpe, end den oprindelige. Der findes også en helt anden teknologi, der slet ikke er en blokæde, men en ‘tangle’, som verificerer transaktionerne i den alternative kryptovaluta IOTA. Dette med teknologien bag kryptovalutaerne, er lidt kompliceret, men du skal investere i den eller de kryptovalutaer, som du mener har det største potentiale til at blive den dominerende kryptovaluta.

Sådan investerer du i Bitcoin

Det er ikke svært at investere i Bitcoin. Det er blevet meget nemt, takket være kryptobørser online og handelsplatforme på nettet. Her kan du investere i kryptovaluta lige så nemt som du kan i aktier, og du kan tit vælge mellem flere kryptovalutaer, hvis du gerne vil have en bred portefølje. Bitcoin. Er den største og mest populære, og på mange kryptobørser, har du brug for Bitcoin som udgangspunkt, for at kunne investere i andre kryptovalutaer.

For at investere i bitcoin, skal du oprette en profil på en handelsplatform. Her kan du sætte ind penge at handle for, søge frem Bitcoin og investere så meget du vil.

Du kan vælge at købe Bitcoin for at beholde dem eller bruge dem du kan sælge dem, når du mener at markedet er steget så meget, at du kan få et afkast.

For at opbevare dine bitcoins, er det en god ide at bruge en kryptowallet. Denne skal gerne være meget sikker, så du ikke får dine bitcoins stjålet. Man kan bruge en kryptowallet online, eller man kan laste ned en til sin desktop. Sidstnævnte er gerne lidt dyrere, men det er også sikrere.

Det er altså ikke særlig svært at investere i Bitcoin. Du behøver ikke at vide alt om hvordan en blokkæde fungerer for at investere, men det er en god ide at tænke over, om du tror på Bitcoin i fremtiden.