Lån 47.000 kr. gratis af SKAT

I det nyeste nummer af Penge & Privatøkonomi skriver de om en smart skattefidus, hvor man låner penge af SKAT helt gratis. Fidusen går ganske enkelt ud på at man man i sin forskudsopgørelse angiver at man vil betale 2 x 46000 kr. til pension.

Sådan virker det

Frivillige indbetalinger til pension giver et pænt skattefradrag. Ved at fortælle SKAT at du vil indbetale pension, laver de et nyt skattekort med større fradrag. Det betyder at du får flere penge udbetalt når du får løn.

Medmindre du rent faktisk har tænkt dig at indbetale til pension, skal du huske at ændre forskudsopgørelsen igen i slutningen af året, og skal du betale de penge tilbage som du har ‘lånt’.

Hvis du benytter fidusen i dag, kan du således nå at udskyde betalinger på op til 47.000 kr. i skat til slutningen af året. Jo længere du venter med fidusen, des mindre beløb kan du udskyde.

Sådan gør du

Log ind på SKATs selvbetjening fx med digital signatur eller tastselv-kode. Klik på ‘Ændre forskudsopgørelsen’. Klik på ‘Vis øvrige rubrikker’. Indtast ‘46000’ i rubrik 21 og 22 og send forskudsopgørelsen afsted. Det tager under fem minutter.

Hvad kan man bruge det til?

Da du skal betale pengene tilbage til december, skal du ikke gå ud og bruge dem på snold. Men du kan fx sætte pengene ind på en højrentekonto og score renterne. Med en rente på 4,5 % kan man ifølge Penge & Privatøkonomi nå at tjene ca. 1400 kr. i år.

For mit eget vedkommende har jeg planer om at købe en større lejlighed i år. Med flere penge på kontoen er det lettere at overbevise banken til at låne mig flere penge.

Lån penge med omtanke

58 kommentarer

Spring til kommentar-formularen

  • jonas on 2. april 2009 at 18:10
  • Svar

  virker det os vis man er under uddannelse, ikk på su men i lære med fuld løn..

 1. Det burde det gøre, medmindre du i forvejen ikke udnytter hele dit fradrag. Jeg er ikke skatteekspert, så hvis du er usikker, må du hellere spørge en der er.

 2. He he, det var smart 😀 måske man skulle “hoppe” på den vogn 😀

  • kim m on 3. april 2009 at 21:13
  • Svar

  Hej sikkert dumt spørgsmål men hvordan betales pengene tilbage? er det bre frivillig indbetaling af skat?

 3. Pengene kan vist betales tilbage på flere måder. Jeg tror man får et girokort når man ændrer i forskudsopgørelsen, men jeg er ikke sikker. Tjek evt. skat.dk.

  • jonas on 6. april 2009 at 18:44
  • Svar

  hmm har gjort det og fatter det ikk nuhar jeg bare fået et frikortsaldo på 131.000 det er alt mange penge. var det ikk bare fradrag der skulle blive støre

 4. Det lyder rigtig nok. Din frikortsaldo er det samme som dit fradrag. Det skulle gerne stige med 2×46.000, så det passer meget godt med at den har været på ca. 40.000 før.

  Pas i øvrigt MEGET på ikke at bruge pengene. De skal sættes ind på en konto og trække renter. Hvis du ikke kan betale i slutningen af året, kommer der gebyr på, og så glipper ideen med det.

 5. Hej

  Det er vel en god måde at få penge til at få mit projekt op og kører?

  Men ja, man skal være forsigtig – men det er da godt nok en smart måde.

  Mvh

  Martin

  • Martin Elnegaard on 7. april 2009 at 23:47
  • Svar

  Skal det være 47.000 kr? Kan man ikke gøre det med f.eks. 5000 kr?

 6. Jo, man kan godt gøre det med mindre beløb.

  Et fradrag på 5000 kr. vil give dig et ‘lån’ på ca. 2000 kr. spredt over de næste 8 måneder. Det har måske ikke den store effekt.

 7. Hej

  Nej, men nu tænke jeg på at oddse for eller noget i den stil?

  Mvh

  Martin

 8. Øh, nu ved jeg ikke om jeg misforstår dig, men vil du låne penge til at gamble for? Jeg føler mig forpligtet til at oplyse dig om at det er direkte snotdumt! Og det mener jeg så velmenende som man overhovedet kan. Et gylden råd: du skal kun gamble for penge du har råd til at tabe – hvis du låner penge for at gamble, er du ude på en økonomisk nedtur.

 9. Jeg er ikke i økonomisk nedbrydelse. Har lige vundet 7000 kr på to uger.

  Men skulle bare lige hører.

 10. Helt i orden og tillykke med gevinsten. Det er sjovt at spille, men gør det med omtanke.

 11. hvis man skal bruge nogle penge er skat jo den billigste at låne af. laveste rente;) men glem nu ikke de nok skal få dig til at tilbagebetale. skat er ikke helt dume.

  • Christian on 4. maj 2009 at 12:37
  • Svar

  Det holder ikke det der.. de pengene du skal betale tilbage i skat skal du betale renter på… så at kalde det for et gratis lån holder ikke …

 12. @ Christian: Så vidt jeg ved skal man kun betale renter hvis penge indbetales for sent. Ved du noget som P&P og jeg ikke ved?

  • Christian on 5. maj 2009 at 08:34
  • Svar

  alt tilbagebetaling i skat, om det er forsent eller ej, bliver forrentet for at sikre beløbets værdi i forhold til inflation mm.

 13. Hvor lang tid går der inden man har pengene når man har tastet det ind?

 14. @ Christian: Har du en henvisning til det? Det er ikke min erfaring.

  @ Martin: Pengene kommer med udbetalingen af din løn på den måde at du ikke betaler så meget i skat.

 15. Dvs. sige at hvis jeg indtaster det idag, så kommer det først d. 1.6?

 16. Ja, noget i den stil.

 17. virker det så

 18. virker det så eller vad

  • jonas on 11. maj 2009 at 20:20
  • Svar

  til rene. ja det virker, jeg benytter mig af det, og har fået en frikortsaldo på 131.000 kr og har fået lavet en konto hvor jeg sætter pengen ind, når jeg får løn. man får dem som premine løbnen hver månede med enens løn. og min konto jeg har lavet er en højt rente konte.

  hilsen jonas

 19. Jeg har selv prøvet det, men jeg kan nu ikke helt komme op på de 1400 kr. som der angivet. Hvilken høj-rente konto, uden minimum indskud – eller minimum indskud på 25.000 kr vil i anbefale?

 20. Artiklen fra P&P er nok allerede lidt forældet. Renten er faldet kraftigt, så det er nok svært at finde en konto til 4 % i dag.

  Tjek mybanker.dk for konti der passer dig.

  • micha on 26. juli 2009 at 20:29
  • Svar

  måske jeg spøger dumt. men vist man gør det kan man så ikke betale noget af ens gæld med de penge. sådan man får samlet hele sin gæld et sted nemlig ved skat. så skal man jo kun betale renter et sted vil det så ikke blive billiger i længten.
  håber nogen kunne forstå hvad jeg mente

  • Martin on 26. juli 2009 at 20:29
  • Svar

  Det er et ringe tip “Penge & Privat Økonomi” er kommet med. I bedste fald er det vand hældt i en tom flaske Amarone.

  Man får det samme resultat ved at forskudsregistrere en væsentlig lavere løn end man forventer. Tjewner man eksempelvis 750.000 men forskudsregisterer sig til 400.000,- har man lånt langt over kr. 100.000,- — gratis.

  Men husk at betale pengene tilbage inden 31. december 🙂

 21. @ micha: Det kan man vel godt. Om det kan betale sig, afhænger af hvor man betaler højest rente.

  @ Martin: Ja det må være det samme. Effekten er dog begrænset af ens indtægt og det faktum at man ikke kan tjene mindre end 0 kr., så mon ikke man kan få gavn af begge fiduser?

  • jens on 18. september 2009 at 11:41
  • Svar

  Hej. er det også muligt at gøre det hvis man er på kontanthjælp?

 22. Det kan godt være at skat vil undre sig hvis du fortæller at du agter betale mere til pension end du rent faktisk tjener 😉

  Uanset hvad, så er renten så lav for tiden at du ikke kan tjene noget af betydning på denne fidus i år.

  Til gengæld er der står risiko for at du ‘kommer til’ at bruge af pengene når nu du er på kontanthjælp og sikkert mangler penge. Så kan du ikke betale pengene tilbage i slutningen af året, og så skal du betale høje rente. Så kan det bedre betale sig at låne pengene et andet sted.

  • micha on 19. september 2009 at 14:46
  • Svar

  er lige nysgerrig hvad er renten enlig ved skat.

 23. Der er ikke nogen rente som sådan. Hvis man får penge tilbage i skat, får man en godtgørelse på 2 %. Hvis man skal betale ekstra skat, er der et gebyr på, jeg mener det er 7 % hvis man ikke betaler i tide.

  • lars on 11. oktober 2009 at 09:30
  • Svar

  Hej, hvis jeg “låner” de 47000kr, og ikke kan betale det igen før december, hvad sker der så? Hvad hvis jeg for eksempel kunne betale halvdelen tilbage i December?

 24. Som sagt ovenfor mener jeg at du skal betale 7 % i gebyr. Bemærk at året nu er så fremskredent at du ikke kan nå at få nogen gavn af denne fidus. Vent til næste år.

  • martino on 28. oktober 2009 at 13:07
  • Svar

  hej jeg har et spørgsmål hvis jeg låner i januar 2010, kan jeg så betale december 2010?. og kan man så bare gøre det hvert år?

 25. Hej Martino. Ja det skulle kunne lade sig gøre.

   • Ole on 26. februar 2020 at 23:19
   • Svar

   Hej jeg forstå ikke helt vad jeg skal gøre inde på skat for at få det ?og hvad jeg skal trykke på inde på skat vil ikke gøre noget forkert

    • Jesper on 14. marts 2020 at 22:21
    • Svar

    Ole du svare på noget der er skrevet for over 10 år siden. Fedt!

  • martino on 28. oktober 2009 at 21:03
  • Svar

  Okay tak, Så hvis jeg låner for eksempel den 2. Januar, så skal jeg betale de 47000 1. December? Så jeg har 11 måneder til at betale det?
  Mange tak for hjælpen

  Mvh Martino.

  • martino on 29. oktober 2009 at 12:47
  • Svar

  Okay tak, Så hvis jeg låner for eksempel den 2. Januar 2010, så skal jeg betale de 47000 1. December 2010? Så jeg har 11 måneder til at betale det?
  Mange tak for hjælpen

  Mvh Martino.

 26. Sådan fungerer det ikke helt. Pengene kommer ’til udbetaling’ løbende hen over året i form af at du betaler mindre skat af din løn. På samme måde betaler du pengene tilbage ved at du skal betale mere i skat af din løn.

  • martino on 29. oktober 2009 at 21:23
  • Svar

  Jeg forstår ikke helt hvordan det virker… Kan du forklare det mere?
  Altså som jeg har forstået får man ikke de 47000 direkte på kontoen?

 27. Det er rigtig forstået at man ikke får 47.000 direkte ind på kontoen. Hvis du ikke er helt sikker på hvordan det virker, vil jeg ikke anbefale dig at kaste dig ud i det. Læs evt. mere på skat.dk.

  • Martin on 18. november 2009 at 18:20
  • Svar

  Hej

  Hvordan anbefaler i at jeg kommer igang med “fidussen” til januar 2010

 28. Martin, se i artiklen hvordan du skal gøre under “Sådan gør du”. Bemærk at jeg ikke ved hvordan skattereformen, som træder i kraft 2010, påvirker denne fidus.

  • Bjarke on 10. december 2009 at 14:11
  • Svar

  Overvejer selv fidusen i 2010, men kunne godt tænke mig at vide hvordan man skal bære sig ad med det, så man kan nå at få det indbetalt inden 31. december 2010 (og derved undgå deres dagsrenter).

  Og ser det umiddelbart ud til, at der er andre ting i den nye skattereform der kan give problemer?

 29. Du skal bare sørge for at ændre det i forskudsopgørelsen, fx i november. Så får du et girokort som du skal betale inden årets udløb. Jeg tror ikke skattereformen har nogen betydning, men jeg ved det ikke med sikkerhed.

 30. kan man bare gør det i en måned og så lave om?

  1. Jo det kan du godt. Så får du bare ikke så meget ud af det.

  • Thomas on 3. november 2010 at 17:16
  • Svar

  Jeg har fundet et site, hvor man kan lægge sine lån i udbud hos flere banker og på den måde få bedre tilbud på lån: http://termino.dk

  Så behøver man ikke udnytte diverse skattefiduser, da man ved at få flere tilbud kan opnå en bedre pris på lånet. Jeg tror heller ikke, at 2*46.000 kr gør den store forskel, hvis man skal låne til en f.eks. lejlighed.

  • Jasin on 8. december 2010 at 00:27
  • Svar

  Ruben: Er der nogen som gør det her, og står ikke kan betale tilbage.
  Afdrag de så til Skat?

  Dem som ikke kan betale tilbage, med det samme. Hvad gør skat så?

  • yaser on 11. august 2012 at 19:03
  • Svar

  hej folkens. jeg har nu læst kommentarene og artiklen. hvis man nu skal bruge 4 000 kr. hvor meget skal man så skrive i rubrik 21 og 22 ? og hvordan og hvor hurtigt bliver de 4000 kr. udbetalt til ens egen konto ?

  mvh

  Yaser 🙂

  1. Hej Yaser. Pengene bliver ‘udbetalt’ i form af lavere skat på din løn. Bemærk at dette er en tre år gammel artikel. Jeg aner ikke om fidusen stadig virker.

  • Bjarne Fabian on 18. september 2012 at 14:25
  • Svar

  jeg kan ikke se hvor der står send nogen stedr. så hvordan gør man det.. alså sender ændringerne……

  • yaser on 20. september 2012 at 11:04
  • Svar

  hej 🙂 jeg havde fundet ud af det inden du skrev. og jo det virker stadig. jeg havde brugt min frikort og betalte fuld skat af både min su og arbejde. nu betaler jeg ingenting af min su men skat af min løn betaler jeg stadig 🙂 så det virkede da

  • Milo on 28. februar 2021 at 14:50
  • Svar

  Hvorfor kan man ikke gøre det fra mobil har prøve flere gange kan ikke få den til at finde det den forklare oppe i punkterne hjælp

Skriv et svar

Your email address will not be published.