Lån 47.000 kr. gratis af SKAT

I det nyeste nummer af Penge & Privatøkonomi skriver de om en smart skattefidus, hvor man låner penge af SKAT helt gratis. Fidusen går ganske enkelt ud på at man man i sin forskudsopgørelse angiver at man vil betale 2 x 46000 kr. til pension.

Sådan virker det

Frivillige indbetalinger til pension giver et pænt skattefradrag. Ved at fortælle SKAT at du vil indbetale pension, laver de et nyt skattekort med større fradrag. Det betyder at du får flere penge udbetalt når du får løn.

Medmindre du rent faktisk har tænkt dig at indbetale til pension, skal du huske at ændre forskudsopgørelsen igen i slutningen af året, og skal du betale de penge tilbage som du har ‘lånt’.

Hvis du benytter fidusen i dag, kan du således nå at udskyde betalinger på op til 47.000 kr. i skat til slutningen af året. Jo længere du venter med fidusen, des mindre beløb kan du udskyde.

Sådan gør du

Log ind på SKATs selvbetjening fx med digital signatur eller tastselv-kode. Klik på ‘Ændre forskudsopgørelsen’. Klik på ‘Vis øvrige rubrikker’. Indtast ‘46000’ i rubrik 21 og 22 og send forskudsopgørelsen afsted. Det tager under fem minutter.

Hvad kan man bruge det til?

Da du skal betale pengene tilbage til december, skal du ikke gå ud og bruge dem på snold. Men du kan fx sætte pengene ind på en højrentekonto og score renterne. Med en rente på 4,5 % kan man ifølge Penge & Privatøkonomi nå at tjene ca. 1400 kr. i år.

For mit eget vedkommende har jeg planer om at købe en større lejlighed i år. Med flere penge på kontoen er det lettere at overbevise banken til at låne mig flere penge.

Lån penge med omtanke