Hvor hurtigt kan du bruge 82 mio. kroner?

For syv år siden vandt skraldemanden Mikey Carroll 10 millioner £ i det engelske lotteri. I dag er pengene væk. Mikey brugte pengene på gambling, narko, ludere og guldkæder. Det skriver Jyllandspostens forbrugermagasin Fpn.dk i dag.

Nu har jeg aldrig haft helt så mange penge, men jeg forestiller mig at der alligevel skal en hæderlig indsats til for at bruge næsten 12 mio. kr. om året på snold, men ok, han gav også halvdelen af pengene væk til familie og venner, så han var ikke alene om at bruge dem.

Historien er langt fra unik. Der er indimellem historier om folk der har vundet enorme mængder penge, som har formået at bruge dem alle på meget kort tid, eller endda ende i dyb gæld (læs fx denne historie).

Det man kan lære af historien er at hvis man vil være varigt rig, så er det ikke nok bare at have mange penge til at starte med. Det væsentlige er derimod at man er i stand til at planlægge og bestyre sin økonomi. Denne evne får man ikke bare fordi man vinder i lotto.

8 kommentarer

Spring til kommentar-formularen

 1. det er utroligt at folk der vinder så mange penge ikke tænker sig om. Det er så mange penge at man næsten burde ansætte en rådgiver…;)

 2. Hej 🙂

  Gang på gang ser man mennesker der formøbler store summer af penge væk. Fælles for dem alle er at de ikke ejer økonomisk sans, men tror at lige så snart de er kommet til penge, kan de leve som de vil og bruge løs som det vil.

  Vi burde undervises i et fag kaldet “penge” i skolen.

  Mvh.

 3. Danskere er bedre til at passe på deres lottomillioner. Det skrev DR i går: http://www.dr.dk/Nyheder/Penge/2010/02/20/082244.htm.

 4. Der skal alligevel arbejdes hårdt hvis man skal bruge 1 mio om måneden. Han må jo have stress hvis han har gjort det.

 5. Det jeg egentlig synes der er mest interessant i artiklen er hans udtalelse omkring griske venner og at han er glad for at være af med pengene. Han har jo alligevel lært noget af det, og fået sig noget af en oplevelse.. selvom den oplevelse nok ikke ligefrem er 82 mio. kr. værd.

 6. Sjok Sjok Sjok han må være sindsyg hvis jeg haft så mange penge vil jeg ligge halvdelen trykt i banken så jeg kan tjene renter ind.Har hørt hvis du har 10 milliner i banken får du 20 tusind per måned.50 procent af det anden halvdel ville jeg dele ud til famillien og det resterende 50 procent ville jeg prøve at skabe mig foretning.Men type som mig skal arbejde hård for penge fordi jeg vinder dem aldrig..

 7. Manonera, din beregning er ikke helt forkert. Med en højrente konto på eksempelvis 3%, giver det 50.000 DKK pr. måned (som skal beskattes).

  Jeg ved ikke hvordan banker og indlån er skruet sammen i så store beløb btw 🙂

 8. Ja nu har jeg jo ikke prøvet det. Men syntes sgu det er helt sindsygt så hurtigt folk at kunnet bruge deres penge. Ham med de 82mill lyder nå heller ikke så skide fornuftig.

Skriv et svar

Your email address will not be published.