Modeblogging

Kan man tjene penge på at blogge om mode?

Jeg blev fanget af dagens udgave Klubværelset på p1, som handler om modeblogging, dvs. almindelige unge mennesker som fortæller om mode og livsstil og lignende ting. Det et relativt nyt fænomen i Danmark, og det lader til at være overordentligt populært.

Programmet var spændende på mange måder, men grunden til at jeg fik lyst til at nævne det her, var at de i programmet talte om muligheden for at tjene penge på det.

Modeblogging er mere udbredt i Sverige, og her tjener mange en god slat penge på det. De danske bloggere der blev interviewet, tjente imidlertid ikke rigtig noget på det.

Jeg besøgte de omtalte blogs, og på trods af at de har tusindvis af besøgende, har flere af dem ikke en eneste reklame på siden.

En af bloggene var Fierce og Fattig på SU som har over 16.000 besøgende om ugen. Jeg kan roligt sige, at hvis man har 16.000 besøgende om ugen, så er der absolut ingen grund til at være fattig. Ved at smide nogle reklamer på siden, kunne bloggeren snildt tjene en ekstra månedsløn efter min erfaring.

Jeg opfordrer ofte folk til at begynde at blogge hvis de har lyst til at tjene lidt ekstra lommepenge. Hvis man er interesseret i dette, er der meget inspiration at hente i programmet. Hvis man interesserer sig for tøj og mode, er modeblogging en spændende mulighed, men man kan også sagtens blogge om noget andet man synes er sjovt.

Det er let at komme i gang. Læs min guide her.

Som inspiration kan man besøge nogle af de blogs der bliver omtalt i programmet:

7 kommentarer

Spring til kommentar-formularen

 1. Jeg tror faktisk der er endnu flere penge at tjene ved betalte indlæg – altså et firma som betaler de populære bloggere for at skrive om deres produkt.

  For at det skal være troværdigt, kræver det naturligvis, at bloggeren skriver sin ærlige mening – men det kan jo gøre på en måde, så de gode sider fremhæves, og de mindre gode ting kun nævnes lidt perifert.

 2. Jeg tror det er rigtig svært at lave nogle gode aftaler med firmaer om at få penge for at blogge. Det kræver at man er en rigtig kendt blogger med mange besøgende. Det bliver man ikke lige med det samme.

  I programmet fortæller bloggerne dog om at de får vareprøver tilsendt, som de giver deres mening om. Det er jo også en slags indtægt.

  • Kia on 11. oktober 2009 at 18:21
  • Svar

  Hej Ruben,

  Godt at du synes om radioprogrammet. Det er helt korrekt at jeg har over 16.000 besøgende om ugen og jeg tjener ikke en øre..

  Hvilke reklamer/annoncer ville du putte på bloggen? Google ads?

  Jeg har længe overvejet mit eget domæne, så kan jeg også få banner-reklamer på bloggen.

  Kia.

 3. Hej Kia. Først og fremmest tillykke med den succes du har med bloggen – det er fantastisk godt gået. Og man kan jo sagtens have andre succeskriterier end at tjene penge. Jeg har også en anden blog som jeg er meget glad for, som jeg ikke har en eneste reklame på.

  På denne side tjener jeg i snit en krone pr. besøgende. Jeg kan ikke love at du kan gøre det samme – det kræver en del arbejde – men om du så bare tjener en tiendedel af det, er det jo et godt supplement til su’en.

  Du behøver ikke dit eget domæne for at have reklamer. Google ejer også blogspot hvor du har din blog, og de har ikke det fjerneste imod at du putter deres adsense-reklamer på. Det kan gøres med ganske få klik fra blogspots kontrolpanel.

  Hvis du kaster dig ud i det, er du mere end velkommen til at vende tilbage og fortælle om hvordan det går med det.

  Held og lykke.

 4. Straks da jeg så dette indlæg, tænkte jeg: “Jeg må da også have mig en blog”. Så jeg gik i gang og vupti – her sidder jeg med min første blog 🙂 Det er jo super nemt at oprette og finde rundt i, men jeg mangler bare ét par ting: Hvordan ser jeg hvor mange besøgende jeg har/har haft? Og jeg synes ikke rigtigt det ser ud som om min google adsense virker optimalt…

  Mange hilsner fra en nyfødt blogger

 5. Velkommen til blogverdnen 🙂

  Google Adsense skal lige have lidt tid til at scanne din blog og finde nogle relevante reklamer. Der kan gå et par dage.

  Du kan også se i adsense hvor mange sidevisninger du har haft. Hvis du vil have lidt mere avanceret statistik, vil jeg anbefale Google Analytics. Du skal indætte din Analytics-kode i bunden af din blog. Det gør du ved at gå ind i dit kontrolpanel, klik på Layout > rediger html, og indsæt analytics-koden lige over der hvor der står < /body >

  Held og lykke

 6. jeg har personligt også tjent en del fra nogle forskellige blogs jeg har haft. Jeg har startet to nye som jeg håber at kunne få en masse besøgende med, men da er overhovedet ikke nemt. 🙂

Skriv et svar

Your email address will not be published.