Sådan indretter du dit hjemmekontor

Hvis du er selvstændig, er det ikke sikkert, der er helt styr på kontoret derhjemme. Måske arbejder du mest ved køkkenbordet. Eller måske har du slet ikke dit eget rum endnu?

Der er rigtig mange fordele ved at indrette sit hjemmekontor ordentligt. Især hvis man er selvstændig. Fordi man på den måde har et bedre overblik over tingene. Men i høj grad også, fordi man har et fast område i hjemmet, hvor man er på arbejde. På den måde kan tingene blive mindre mudrede, hvis du ikke sidder og laver kvartalsregnskaber oven i ungernes My Little Pony-tegninger.

Har du ikke allerede et hjemmekontor? Så læs med her, hvor vi gør dig klogere på de ting, du ikke må glemme, når du skal indrette dit hjemmekontor.

En god skærm

Hvis man arbejder mange timer i døgnet foran en skærm, er det bare super vigtigt, at kvaliteten er i orden. Der er ingen grund til at sidde og misse med øjnene foran en dårlig skærm eller sidde med snuden helt tæt på, fordi den i virkeligheden er alt for lille.

Du bør heller ikke arbejde foran en bærbar. I hvert fald ikke hvis du er ikke er fan af nakkesmerter. Det er nemlig en utrolig dårlig arbejdsstilling, hvis du sidder og kigger nedad hele dagen. Og hovedet bliver en alt for stor belastning for din nakke.

Så køb en stor skærm, eller skaf dig et stativ til din bærbare, hvor den kan stå på. Du kan også stille den oven på en kasse eller en lille bunke bøger, men så kan du bare ikke have dit tastatur særlig langt tilbage på bordet. Men det kan fungere som en fin lille midlertidig løsning.

En printer med tilbehør

Selvom vi er blevet langt mere digitale i vores hverdag, så er der bare stadig opgaver, der kræver en mere oldschool facon, der eksempelvis indbefatter en printer. Derfor bør du anskaffe dig en god printer. Du skal tænke dig godt om, når du investerer i en printer. Lad være med at lade dig forføre af de billigste modeller. Ofte er deres blækpatroner dyrere end selve printeren, ligesom de ikke nødvendigvis er særlig effektive. Så hav dette for øje, når du køber ny printer. Måske er en dyrere model den billigste løsning på sigt.

Derudover bør du have et bredt udsnit af kontorartikler, såsom kuverter, printerpapir & kopipapir. Skal du sende varer, kan det være en god idé at have labels med klister på bagsiden liggende også. De er gode til at udskrive adresser på og kan hurtigt sættes på breve og pakker.

En god kontorstol

Når man sidder ned en stor del af dagen, så er det bare så utrolig vigtigt at sidde godt. Og ligesom med skærmen, så gælder det om at have en god arbejdsstilling. Derfor bør du vælge en kontorstol i god kvalitet, hvor du har en masse indstillingsmuligheder. Såsom justering af højden, rygstøtte og armlæn. Og så bør den have et godt, blødt sæde. Et hårdt sæde kan nemlig være ubehageligt at sidde på og give smerter i lænden.

Du kan også bruge en lille fodskammel i forbindelse med din kontorstol, så du indimellem kan hæve dine ben. Det kan give lidt aflastning og føles behageligt, når man har siddet i samme stilling længe.