Sådan tjener du penge i den digitale tidsalder

Aldrig har det været lettere at tjene penge på nettet, end det er i dag, hvilket i høj grad skyldes den digitale tidsalder, som vi befinder os i i dag. Den digitale tidsalder dækker over den tidsperiode, som vi lever i i dag, hvor vi i højere og højere grad benytter os af teknologien i dagligdagen end for blot få årtier siden. Det har resulteret i, at mulighederne for bl.a. at tjene penge på nettet er rigtig gode. En af de mange fordele, der er ved at tjene penge online er, at det kan gøres hjemmefra. Du behøver derfor ikke tænke på transport, og du har dermed muligheden for selv at disponere over din tid alt efter, hvad du vælger at beskæftige dig med.

Der findes et hav af muligheder på nettet i dag, hvorpå du kan tjene penge, men de mange muligheder kan også være med til at gøre det endnu sværere for den enkelte at vælge, hvordan pengene skal tjenes på.
Der florerer løbende tendenser ude i samfundet, og i øjeblikket er en af dem at blogge. Det er en meget tilgængelig måde at tjene penge på, men det er dog kun de færreste, som tjener godt med penge på det, fordi der er så stor konkurrence.
I denne artikel har vi derfor valgt at fokusere på nogle lidt mere oversete, men også nemme måder at tjene penge på online.

Tjen penge ved udgående salg

Den digitale tidsalder har virkelig også fået sat sine spor hos virksomhederne. Vi skal ikke ret mange år tilbage før, at det meste på arbejdspladsen udelukkende foregik på papir. Det var også tilfældet for de virksomheder, der dagligt havde kunder, som ringede ind og skulle bestille en vare. Der skete alt manuelt lige fra selv at finde oplysninger om den enkelte kunde til selv at skulle ringe sine kunder op manuelt. Det kostede ikke alene tid, men også penge, fordi der kom færre kunder igennem, og relationen til de mange kunder var mindre. Det er dog ikke tilfældet mere.

I dag findes der mange programmer, som kan lette hele arbejdsprocessen, når der skal kommunikeres med kunder, og et eksempel på dette er Leocall.com. Du kan f.eks. undgå at taste dine kunders telefonnumre ind hver gang, du skal ringe til dem, da numrene allerede ligger i en stor database, og du har derfor også alle de nødvendige informationer om dine kunder lige ved hånden. Derudover kan du f.eks. automatisk ringe til det næste emne, når du er færdigt med det emne, som du er i gang med.
Selvom du i starten skal betale for programmerne, vil det hurtigt blive indtjent samtidig med, at der vil være stor chance for, at din kundetilfredshed vil stige, fordi du har alle de vigtige informationer om dem.

Tjen penge via affiliate markedsføring

En anden måde hvorpå du kan tjene penge er ved at benytte dig af affiliate markedsføring. Det går i bund og grund ud på, at du henviser andre til en bestemt webshop, og hvis der sker et salg, modtager du en procentdel af det salg. Det lyder sikkert meget enkelt, men det kræver hårdt arbejde før, der opstår succes.
For at gøre det overskueligt for dig, kan affiliate markedsføring inddeles i fire grupper:

  • Annoncøren
  • Netværket
  • Publisheren
  • Kunden

Annoncøren er den virksomhed, der ønsker at få opmærksomhed, som oftest tager udgangspunkt i deres webshop. Det kan være, at virksomheden ønsker at sælge flere produkter, få flere besøg på sin hjemmeside, få flere kundehenvendelser eller noget helt fjerde.

Netværket
er ikke et krav at have, men det vil kunne gøre dine chancer større for at tjene flere penge på. Det skal forstås som en tredje part, der kan skabe bedre betingelser for publisheren.

Publisheren
, også kaldt affiliate, er den person, som promoverer for virksomheden. Det er her, hvor du kommer ind i billedet. Her vil du typisk skulle oprette en blog, give anmeldelser og meget mere, så du opnår den størst mulige troværdighed, der vil få kunden til at klikke sig ind på linket.

Kunden
giver lidt sig selv, da det er den person, som i sidste ende klikker på linket og foretager et køb alt efter, hvad formålet nu er.

Et godt eksempel på affiliate markedsføring er Pricerunner, der sammenligner et hav af priser på flere 1000 forskellige produkter via de forskellige webshops. Pricerunner tjener derfor penge, hver gang de henviser kunder over til de forskellige webshops. Du skal ikke lade dig blive skræmt, at vi bruger en så anerkendt hjemmeside som Pricerunner til vores eksempel, da affiliate markedsføring i bund og grund kan udføres af alle.

Tjen penge på podcast

Elsker du at snakke og dele ud af din viden, har vi fundet en tredje mulighed, som er podcast. Podcasts stammer fra USA, men i løbet af de seneste par år er de blevet meget populære i Danmark.
Der findes flere måder på, hvordan du kan tjene penge på at lave din egen podcast. Du kan f.eks. tjene penge ved at skaffe dig nogle sponsorer, som er interesseret i din podcast. Det er forholdsvis meget nyt i Danmark, men det er ikke umuligt. Kunsten er at finde en sponsor, som kan se relevansen i at støtte din podcast, men med en stærk vilje og gode overbevisningsstrategier, skal det nok lade sig gøre.

En anden metode er, at dine lyttere skal give en lille donation for hver gang, de lytter til dine podcasts. Her skal du forsøge at inddrage dine lyttere i et ejerskabsforhold, så de også føler, at de er en del af den. Det kan måske virke en smule grænseoverskridende at skulle bede sine frivillige lyttere om donationer, men der findes mange gavmilde sjæle derude.
Podcast er som udgangspunkt ikke noget, som du kan tjene styrtende med penge på, men der er alligevel gode penge at tjene. Har du et godt netværk, og finder du tanken om at have din egen podcast sjov, skal du helt klart prøve at kaste dig ud i det. Du kan f.eks. lade dig blive inspireret af de mange podcasts på DR.

Vi har blot nævnt nogle af de eksempler på, hvordan du kan bruge den digitale tidsalder til at tjene penge på. I fremtiden vil der komme endnu flere muligheder, så husk at holde dig opdateret.