Drop kollegieværelset og køb en lejlighed

Det er de seneste år blevet meget billigere at købe lejlighed. Omvendt er det ikke blevet billigere at bo på kollegieværelse.

Et kollegieværelse på under 20 m2 i København kan sagtens koste 2500-3000 kr. om måneden. Til sammenligning koster det for tiden under 3500 kr. at tage et flekslån på 1.000.000 kr.

Man kan få meget lejlighed for 1 mio., selv i Kbh, og man kan også finde lejligheder for 6-700.000, så spørg dig selv: Vil du bo på 15 m2, dele køkken med 10 andre og ikke have noget privatliv, eller vil du have din egen lejlighed der er dobbelt så stor?

Og hvad hvis jeg så fortæller at de fleste penge du betaler til din egen lejlighed bliver sparet op i form af friværdi, mens de penge du betaler til et kollegieværelse bare er penge ud af vinduet?

Det burde ikke være et vanskeligt regnestykke. Alligevel er kollegieværelser af en eller anden grund enormt populære. Overvej om du ikke hellere vil give dig selv en god økonomisk start på voksenlivet og begynde at eje i stedet for at leje.

Åh ja, man selvfølgelig være opmærksom på at det koster penge at sælge sin lejlighed igen. Så hvis man ikke har tænkt sig at blive boende et stykke tid, er det måske ikke så smart alligevel, medmindre man selvfølgelig vil leje lejligheden ud når man ikke bor der, og muligvis tjener lidt ekstra på det.