Du bør være opmærksom på ved et kviklån

Er du interesseret i at optage et kviklån? Så læs med her, hvor vi kigger nærmere på nogle af de ting, du skal være opmærksom på, hvis du vil have et billigt kviklån.

Lånets ÅOP og rente

Du er sikkert allerede godt klar over, at det er fornuftigt at kigge på et låns rente, hvis man vil have et billigt et af slagsen. Det gælder, uanset om der er tale om et kviklån eller en anden type lån. Det er imidlertid ikke nok at kigge på renten alene. Som regel kommer der en del forskellige (skjulte) gebyrer på et lån, og en lav rente alene er derfor ikke nødvendigvis lig med et billigt lån.

 

For at få et indtryk af, hvad et lån reelt set kommer til at koste dig, er det derfor en god idé at kigge på ÅOP også. Denne værdi beskriver de årlige omkostninger i procent, og her er medregnet både renter og gebyrer.

 

Nu lyder det jo ganske nemt og ligetil at finde et billigt lån – man vælger blot dét med den laveste ÅOP. Desværre må vi skuffe dig, for så nemt er det trods alt ikke helt. Ligesom renten ikke kan stå alene, kan ÅOP nemlig heller ikke. Grunden til dette er, at nogle lån ganske enkelt ikke er lavet til at løbe i mere end et par måneder, og sammenregner man ÅOP på et sådant lån, vil denne være enormt høj uanset hvad – ganske enkelt, fordi lånet ikke skal løbe i over et år. Du skal derfor sørge for både at kigge på renten, på ÅOP og på de forskellige gebyrer, som vi hopper videre til nu.

 

Skjulte gebyrer

Du skal som regel betale et engangsgebyr for at optage et lån. Derudover skal du naturligt nok betale en form for gebyr, hvis du misligholder din låneaftale ved ikke at betale dine afdrag som aftalt. Det virker rimeligt nok.

 

Hos nogle udbydere kan du imidlertid også komme ud for, at du skal betale gebyrer, hvis du eksempelvis vil afvikle lånet før tid. Du kan også komme til at betale, hvis du vil ændre i dine afdrag på den ene eller anden måde. Disse skjulte gebyrer er det værd at være særligt opmærksom på – især hvis ikke du er fuldkommen sikker på, hvordan din økonomiske situation kommer til at se ud i fremtiden.

 

Din økonomiske situation

Generelt gælder det, at du altid skal have din personlige økonomi for øje, når du optager et lån. Du skal således finde et lån, som giver mening for dig i forhold til din indkomst. Det nytter ikke noget at låne mere, end du har råd til at betale tilbage, men samtidig gælder det også, at det (stort set) altid er billigere at have ét større lån, end det er at have flere små. Vær derfor realistisk omkring, hvor meget du har brug for at låne, samt hvor meget du har råd til at låne. Ligeledes skal du kigge på, hvor meget du har mulighed for at afdrage månedligt, så du ikke kommer til at misligholde din låneaftale.