Gratis aktier – update

For nogle måneder siden skrev jeg om hvordan man kunne få for 440 kr. Ericsson aktier gratis. Jeg tog selv chancen og benyttede mig af tilbuddet fra Nordnet, og som lovet har jeg nu modtaget de gratis aktier.

Tilbuddet fra Nordnet går ganske enkelt ud på at man får 2 gratis Ericsson aktier bare for at oprette sig som kunde. Desuden får man yderligere 6 aktier hvis man foretager tre aktiehandler inden for 3 måneder.

I mellemtiden er aktiekurserne og den svenske krone faldet, så de 440 kr. er blevet til 375 kr., men sådan går det jo. De kan lige så vel stige igen. Tre aktiehandler koster i alt 57 kr. + de aktier man køber. Der er ikke noget krav til hvor meget man skal købe for pr. handel, så det er let at få et lille overskud på dette tilbud.

Og hvordan er det så gået med mine aktier? Tja, jeg fulgte nogle tips fra Penge & Privatøkonomis aktieguide og købte aktier i hhv. Danske Bank, Carlsberg og Vestas. Det er gået godt for Carlsberg, det er gået skidt – meget skidt – for Danske Bank, og Vestas står som de stod da jeg købte dem for ca. tre måneder siden.

Jeg købte for 2000 kr. af hver aktie. Man behøver slet ikke at investere så meget, men nu syntes jeg ligesom at jeg ville prøve det. Danske Bank aktierne er næsten faldet til det halve, hvilket er skidt. Men takket være bonusaktierne fra Nordnet, har jeg samlet set kun et lille tab, så jeg er ikke ked af det. Jeg er en garvet gambler, så jeg ved at sådan kan det gå, og det kunne lige så godt være gået den anden vej.

Hvis man er interesseret i at komme i gang med at investere, kan man roligt tage imod tilbuddet fra Nordnet. Det er en god måde at lære lidt om mekanismerne på, så man er klar til den næste aktiefest.