Hvor meget er din tid værd?

Den geniale webcomic xkcd har en pointe:
And if you drive a typical car more than a mile out of your way for each penny you save on the per-gallon price, it doesn't matter how worthless your time is to you--the gas to get you there and back costs more than you save.

Det kan ikke ikke betale sig at bruge 10 minutter på at spare 5 kr. Så arbejder man reelt til en timeløn på 30 kr.

Når man forsøger at spare penge, bør man altid opveje det mod andre omkostninger, såsom hvor meget ekstra tid det koster. Jeg kender folk der tager en stor omvej for at handle i Netto så de kan spare en krone på mælken. Det er tosset adfærd.

Tidligere kunne jeg finde på at bruge laaang tid på at lede efter det bedste tilbud når jeg skulle købe et eller andet nyt produkt. Jeg skulle altid være sikker på at give den absolut laveste pris som muligt.

Efterhånden har jeg lært at det ofte bedre kan betale sig at tage en hurtig beslutning, og bruge den ekstra tid på mit arbejde til en ordentlig løn.

Så prøv at tage stilling til hvad din tid er værd. De fleste har et job hvor man kan arbejde lidt ekstra, eller man kan fx benytte nogle af de forskellige muligheder for at tjene ekstra penge i sin fritid. Så kan du altid regne ud om en besparelse kan betale sig, eller om det i virkeligheden bare er ekstraarbejde til en meget ringe løn.