Tjen flere penge – skab kreativitet med malerier på væggen

De fleste af os er nok bekendt med, hvor kedelig og tomt et givent værelse kan føles, hvis alle væggene er hvide og uden nogen form for dekoration.

Derfor udsmykker de fleste deres vægge – enten med at male en eller flere af væggene i en anden farve, og/eller ved at hænge billeder på væggen. Dette kan både være plakater og malerier. Det er naturligvis en smagssag om man er til plakater eller malerier, og begge kan fungere fint i hjemmet. Er man drevet at det kreative, eller ønsker man blot at stimulere hjernen lidt mere, kan man dog med fordel overveje at anskaffe sig billeder med et abstrakt udtryk. Her er det især malerierne, der tager point.

Det er påvist, at et abstrakt maleri sætter kreativiteten i gang hos os mennesker. Samtidig virker det beroligende og stressdæmpende. Derfor ser man tit abstrakte malerier hos blandt andet læger og psykologer.

Det abstrakt motiv får nemlig gang i tankevirksomheden. Modsat et motiv, der forestiller noget konkret, så er der som udgangspunkt ikke nogen objektiv mening med de mange penselstrøg på et abstrakt maleri. Det er som oftest helt og aldeles op til modtageren at danne sig et indtryk af meningen. Et abstrakt maleri kan derfor let have et væld af forskellige fortolkningen – også af selvsamme person. Den ene dag kan farverne og mønstrene betyde én ting, og en anden dag noget helt andet. Man fordyber sig let i motivet, og netop herved åbner man op for kreativiteten.

Der findes mange steder, hvor man kan erhverve sig billeder til væggen af abstrakte karakter. Der findes et væld af fysiske gallerier lige så vel som online-gallerier. Herunder kan blandt andet det danske/skandinaviske online-galleri https://mynewart.dk nævnes. Her finder du et væld af billeder til væggen – og især de abstrakte malerier går igen.