Udgiv en bog og tjen penge

Hvis man er typen der drømmer om en passiv, tilbagevende indtægt, vil man før eller siden overveje muligheden for at skrive en bog.

Ideen er jo sådan set god nok. En rigtig god bog kan være i handlen i mange, mange år, og på biblioteket endnu længere. Hvis man er dygtig og heldig, kan man tjene penge på den samme bog måske resten af livet.

Faktum er at det selvfølgelig er utroligt svært at bryde igennnem og få succes som forfatter. De fleste forfattere arbejder hårdt og tjener ikke nok til at kunne leve af det. Ikke desto mindre er der mange som får en lille ekstra indtægt ved at udgive nogle bøger engang imellem.

Hvis man har en forfatterdrøm i maven som man har lyst til at få afprøvet, så er det faktisk ikke så svært som det var engang. Der findes efterhånden en del internetbaserede forlag, hvor man med få klik kan få udgivet en bog.

Fpn.dk bringer i dag en test af forskellige internetforlag, og de har forskellige gode råd til at komme godt fra start. De kårer blurb.com som testvinder, og lulu.com som bedste til prisen.

Et forlag der ikke er med i testen, er det danske e-bogsforlag Myll. Her kan man få udgivet sin bog som e-bog ganske nemt.

Hvis man allerede har manuskriptet klar, så er der altså ikke lang vej til at få udgivet sin bog ad den vej. Og hvis man ikke lige har det liggende, så skal man i hvert fald ikke lade sig holde tilbage af at det er for svært at udgive en bog.

Om det så lige er e-bogsforlagene der er den bedste vej til at bryde igennem internationalt, skal jeg ikke kunne sige. Men man kan jo sagtens kontakte de gamle murstensforlag først.