Tjen penge ved at starte en virksomhed

Vil du gerne tjene gode penge, og har du ovenikøbet en god forretningside? Så skal du da bare i gang med at starte din egen virksomhed. Det er klart, at det kræver noget arbejde, men til gengæld kan man også tjene rigtig godt på det. Få tips til, hvordan du kommer i gang lige her.

 

Finpuds dit koncept

Inden du går i gang med at starte virksomhed, er det klart, at du skal sørge for at have gennemarbejdet dit koncept. Det nytter ikke noget at gå i luften med et halvfærdigt projekt, så brug hellere lidt længere tid på at finpudse, før du for alvor går i gang. En måde at gøre det på, kan være ved at tage til forskellige workshops, hvor du kan møde andre iværksættere. Her kan du så få luftet dine idéer og tanker, og så kan du få inputs af andre, der ikke har nogen personlig forbindelse til projektet. Du kan også finde en mentor, som selv har haft succes med at være iværksætter, og som er villig til at hjælpe dig med at gøre din virksomhed til en succes.

 

Vær realistisk

Det er langt fra nemt at få en succesfuld virksomhed op at stå, og du skal derfor være klar på at investere både nogle penge og en hel masse tid i det. I forlængelse heraf skal det siges, at det er vigtigt at være realistisk omkring sine ressourcer. For eksempel nytter det ikke noget at forvente, at du både kan starte en virksomhed op fra scratch og samtidig have tid til et fuldtidsjob og til dine venner. Det kan simpelthen ikke lade sig gøre, og derfor er der måske behov for at udlicitere nogle af opgaverne og få hjælp til det, du ikke selv kan nå. Hos eksempelvis Abakion kan du få hjælp til udvikling og implementering af IT-løsninger, og på den måde kan du bruge dine kræfter på noget andet. Det er ganske enkelt urealistisk at tro, at man kan stå for det hele selv, og det er også langt fra det mest effektive, hvis ikke man er inde i tingene.

 

Spar, hvor der spares kan

Det vil umiskendeligt komme til at koste en del at stable en ny virksomhed på benene – det kan man umuligt undgå. Der skal investeres noget, før du kan tjene noget. Man kan imidlertid godt forsøge at minimere udgifterne til eksempelvis husleje, så man i stedet kan bruge pengene på promovering. Hvis ikke der er nogen, der kender til din virksomhed, hjælper det ikke meget, at du har et kæmpestort og lækkert kontor, så sørg for at bruge pengene de rigtige steder og så spare der, hvor det giver mening. Er det ikke livsnødvendigt at have et lokalt kontor, kan du eksempelvis spare mange penge ved at placere det uden for byen, og ligeledes kan du spare meget, hvis du kan nøjes med nogle lidt mindre lokaler. Så kan du altid udvide senere hen.